Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

ECU failure???


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 pearlm30

pearlm30

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 341 posts
  • Tampa, FL/ Bethlehem, PA

Posted 25 March 2006 - 07:24 PM

What are the usual symptoms for ECU failure? Will the car still be started but cant rev up? CEL? Its a 93 Legacy
Thanks for the help

#2 tcspeer

tcspeer

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,444 posts
  • Walnut Springs

Posted 26 March 2006 - 02:15 AM

If the car wont rev. up there is a chance the inside of the muffler has collapsed. Check the tail pipe and make sure someone has not stuck something in it.

What are the usual symptoms for ECU failure? Will the car still be started but cant rev up? CEL? Its a 93 Legacy
Thanks for the help



#3 ra_der

ra_der

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts
  • west michigan

Posted 26 March 2006 - 07:33 AM

I've only come across one bad ECU, and that was when I revived a junkyard car.
It would run and idle, but would only rev to about 2500 with no power. Totally unacceptable to drive. And it threw all kinds of wierd codes that would change every time I checked them, no matter what I changed or plugged it had no effect on the codes I would get.
I changed the ECU and it was magic.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users