Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

check engine light/cruize control light flashing


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 walkman05

walkman05

    New User

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • burlington

Posted 25 May 2006 - 03:02 PM

I'm trying to save a buck and diagnose my Fiancée's car problem. I was wondering if anyone might know the fix to this problem. First off her car is a used 2004 Subaru (Warranty ran out) legacy anniversary edition. The check engine light came on the other day and we also noticed that the cruise control light is now flashing too. Does anyone know what I should start inspecting? Fuses? She doesn't have a Manuel so I not sure what fuse to pull if that is even it. So any guesses?

thanks in advance.:headbang:

#2 cookie

cookie

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 3,058 posts
  • SFO

Posted 25 May 2006 - 03:16 PM

Automatic or manual trans? You need the codes checked, try Autozone.

#3 cookie

cookie

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 3,058 posts
  • SFO

Posted 25 May 2006 - 03:28 PM

I'm sure you checked all the fluids and checked the manual first right?

#4 johnceggleston

johnceggleston

    Lite Master of the Subaru

  • Gold Subscribers
  • 6,319 posts
  • Virginia

Posted 25 May 2006 - 04:29 PM

I'm trying to save a buck and diagnose my Fiancée's car problem. I was wondering if anyone might know the fix to this problem. First off her car is a used 2004 Subaru (Warranty ran out) legacy anniversary edition. The check engine light came on the other day and we also noticed that the cruise control light is now flashing too. Does anyone know what I should start inspecting? Fuses? She doesn't have a Manuel so I not sure what fuse to pull if that is even it. So any guesses?

thanks in advance.:headbang:


to quote someone much smarter than i , the CEL means something isn't quite right; :(you should go a auto parts store (autozone) and have the codes read. then you'll know some thing.

a flashijng CEL means stop the car and send lassie for help.:eek:

the codes will tell you whats wrong, then maybe some one can give you a hint for the fix.

good luck,
john

#5 walkman05

walkman05

    New User

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • burlington

Posted 25 May 2006 - 09:25 PM

its an auto. (sorry for not stating that). I didn't check the manuel cuz I don't have one. (I ordered one via the net the other day but it's not here yet. ) Thanks for the "go get the codes read tip at the parts store" tip. I will do that tomorrow.

Anyone had their codes read before? What should that run me. $20-25?
(aprox., just so I know that they are not trying to gyp me.)

thanks guys!:headbang:

#6 johnceggleston

johnceggleston

    Lite Master of the Subaru

  • Gold Subscribers
  • 6,319 posts
  • Virginia

Posted 26 May 2006 - 05:22 AM

free!!! :banana:

its an auto. (sorry for not stating that). I didn't check the manuel cuz I don't have one. (I ordered one via the net the other day but it's not here yet. ) Thanks for the "go get the codes read tip at the parts store" tip. I will do that tomorrow.

Anyone had their codes read before? What should that run me. $20-25?
(aprox., just so I know that they are not trying to gyp me.)

thanks guys!:headbang:



#7 nitegrinder

nitegrinder

    New User

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Southeast PA

Posted 26 May 2006 - 06:09 AM

Make sure your gas cap is sealing properly. I've had the same problem with an '05 OBW two times now and cured it by taking the cap off and tightening it thoroughly. It takes a few miles( less than 20, I guess, cuz I wasn't really counting)and/or a few starts and stops of the engine before the lights (CEL and cruise) will go out. FYI: When my cruise light was blinking I couldn't make use of cruise control on my manual trans. Visually inspect the seal to make sure there are no tears or kinks in it. Hope this helps since you can do this for free and don't have to go anywhere. It worked for me!

#8 cookie

cookie

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 3,058 posts
  • SFO

Posted 26 May 2006 - 10:03 AM

That's interesting. With a loose gas cap the light will flash? I have just seen them come on steady, but the only time my Subie did this was when it wanted an ox sensor. My BMW wanted a new $1.00 gasket on the gas cap and the light was also steady. You learn something every day.

#9 nitegrinder

nitegrinder

    New User

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Southeast PA

Posted 26 May 2006 - 10:59 AM

In both cases, for me, the CEL was on steady and the cruise light was flashing. My interpretation of the original post was this same situation. We'll all be grateful, Walkman05, if you would specify this discrepency and let us know if the problem was fixed and how you fixed it. Thanks from all of the students at Subie U!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users