Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

87 Turbowagon blows smoke


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Hondasucks

Hondasucks

    Subaru Technician

  • Members
  • 4,760 posts
  • Vancouver, WA

Posted 09 November 2003 - 11:15 PM

Ok Got some problems with my 87 Turbowagon. When I stand on it and get it up to about 5500 RPM or so, it starts to lightly puff white smoke. The first time I noticed it was on the freeway, and I thought it might be rings, since it was night and all I saw was smoke, but couldn't tell what color it was. Did it today to see, and saw that it was white. Any ideas???
I'm about to tear it down and re-seal it as soon as I get my 4x4 back up and running, and would like to fix it if possible.

#2 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,135 posts
  • WA

Posted 09 November 2003 - 11:24 PM

Sounds like the oil seal in the turbo went south on you.
Rob

#3 Hondasucks

Hondasucks

    Subaru Technician

  • Members
  • 4,760 posts
  • Vancouver, WA

Posted 09 November 2003 - 11:50 PM

really? I was told on here before that the oil seals in the turbos are inside teh water channels, and would leak into teh water when they went bad? If it is the seals, it's all good, I have a connection with a guy who has a turbo shop, so I can get my turbo rebuilt for like, $150 bucks.

#4 toybuilder

toybuilder

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 458 posts
  • Longmont

Posted 10 November 2003 - 12:24 AM

Sounds like the turbo. Not quite as bad as my RX but probably getting there. Anytime that I get boost I get lots of white smoke. It's not consuming any coolant, just oil. If I baby it and stay out of the boost, no smoke...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users