Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

ea81t coupe question


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 LUVMYBRAT

LUVMYBRAT

    Subaru Nut

  • Members
  • 589 posts
  • Laramie

Posted 25 October 2006 - 04:48 PM

Long distance question? My kid back in S.D. has the t-coupe and is having problems. Says that it wants to die at 55mph, when we brought it out to her earlier it did it once or twice, but now it does it quite a bit. The "ecs" light comes on when it occurs. She says it stumbles and dies. Input?????

#2 mikeshoup

mikeshoup

    Ignorant

  • Members
  • 2,190 posts
  • City and County of Denver

Posted 25 October 2006 - 07:16 PM

What's the code that it throws when it does that?

#3 Caboobaroo

Caboobaroo

    USMB Drunk

  • Members
  • 6,852 posts
  • Oregon City

Posted 25 October 2006 - 10:09 PM

Time for a road trip Bill?:grin:

#4 NorthWet

NorthWet

    Eeyore Incarnate

  • Members
  • 5,039 posts
  • Bremerton, WA

Posted 25 October 2006 - 10:35 PM

Like he said, check the stored ECU code(s).

Crystal-ball WAG: Coolant ThermoSensor (CTS) connection/wiring is poor/corroded.

#5 Sonicfrog

Sonicfrog

    Certified Subaru Nut

  • Members
  • 804 posts
  • Fresno

Posted 25 October 2006 - 11:08 PM

Clogged cat. In college I had a 79 Accord that did the same thing.

#6 Ross

Ross

    Can't be bothered

  • Members
  • 1,865 posts
  • Christchurch, New Zealand

Posted 26 October 2006 - 10:39 PM

Like he said, check the stored ECU code(s).


That might be a problem, the ea81ts dont store the codes (as far as i can find....) :-\

#7 GeneralDisorder

GeneralDisorder

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 20,280 posts
  • Portland

Posted 26 October 2006 - 10:58 PM

Have to remove the kick-panel and read the code while the engine is running when it occurs.

I'll go against the grain and say it's a TPS or 02 sensor code.... my crystal ball FWIW.

GD




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users