Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

87 dl starts but wont go


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 jburgess987

jburgess987

    New User

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Wartburg, TN

Posted 16 November 2003 - 09:50 PM

i just purchased an 87 dl wagon... it would not start at all.. replaced plugs, wire, cap and button.. it fired right up.. pulled it out on the road.. went fine till it just fell flat.. replaced the fuel pump and filter and still nothing... idles ok but when i hold it at 3 grand or so it stalls out... had my wife hold it to 3500rpm.. as it started to stall i poured gas straight into the carb and it picked back up... im at a loss and am new to subaru.... any suggestions would be greatly appreciated:-\

#2 TheSubaruJunkie

TheSubaruJunkie

    I'M BAAAAAACK!

  • Members
  • 1,921 posts
  • Sacramento

Posted 16 November 2003 - 10:59 PM

Set the timing to spec's. Also, you might want to replace the coil. I had a problem similar to this with my '84 Wagon, i replaced everything and even went and bought a new distributor (not cheap) and before I replaced the disty, i replaced the coil and it solved the problem.

Since you said you poured fuel into the carb and it picked up, maybe it could be a fuel filter or pump problem. But youve replaced those... so i doubt it was that.

-Brian




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users