Jump to content

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse

- - - - -

Sudden stalling in traffic - now with explosions!

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 SakoTGrimes


    Aint got no Subaru!

  • Members
  • 943 posts
  • Grants Pass

Posted 02 February 2007 - 09:07 PM

So 2 times today, while I was driving in gear the engine suddenly stopped. It didn't sputter or slow down first it just turned off. When I restart, it dies right away, but it starts and runs fine on the 4th or 5th try. I should mention that soon after I first took off the car hicupped twice under heavy throttle kinda like it turned off then on again right away. Distributor, coil, what else might be wrong?

#2 SakoTGrimes


    Aint got no Subaru!

  • Members
  • 943 posts
  • Grants Pass

Posted 03 February 2007 - 08:38 PM

Did it again today, then backfired really really hard while I was coasting to a park spot. When I got it started again it was throwing tons of black smoke and blew big chunks of rusty exhaust out the tailpipe.

Could improper timing be causing this? It sounds to extreme to be just the carb needing work. The cap and plugs+wires are all new:confused:



    USMB is life!

  • Members
  • 177 posts
  • Independence

Posted 04 February 2007 - 02:26 AM

Clogged exhaust?

Blowing chuncks don't sound good, and the throwing of the chuncks, how far? It's gotta be building pressure to blow chuncks.

(No goofy jokes about puking, or that chuncks is a dog, it wouldn't be prudent.)

#4 SakoTGrimes


    Aint got no Subaru!

  • Members
  • 943 posts
  • Grants Pass

Posted 04 February 2007 - 02:38 AM

I don't think the exhaust is clogged. It has sounded fine for the 100 miles I've driven it so far. It only blew pieces out like a foot and only after that major backfire. It's a non-catylist with all original exhaust and muffler.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users