Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Early B-Day arrival **Edit **EEK**


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#26 capn_r

capn_r

    Pseudo Soob Noob

  • Members
  • 335 posts
  • Morton WA

Posted 24 June 2007 - 11:45 AM

I did an interchange search in the Napa website and the factory number (30502 AA001) came up as Their BRG N4059 and they list another number which is ATM 0703005 (of which the DC shows having one of also) but it is even more pricey than the other which they show two of. You called it on the one I have from the XT6 set being wrong, it appears that it is the bearing for a fwd car so I should pick up the correct one so I don't have to deal with the same torment you are when I go to put it in something. I had bought two of the clutch packs (they were becoming obsolete and were considerably less money than other options I found) and I put one in my 82 wagon when I put a D/R 5 speed in it and I'm going to have to guess that one had the bearing like you need because it fit the D/R transaxle. The only thing I remember doing when I did that swap was machining the flywheel (later EA81 225mm) to the XT6 spec's and put it in and it has worked fine which wouldn't have been the case with the remaining bearing. Good luck and I hope to meet you at the show Abe

#27 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,105 posts
  • WA

Posted 25 June 2007 - 12:18 AM

Thanks for the tip Abe. I went and picked up the part I needed and headed back home to finish the install.
Well, that was the plan.
Mother Nature had her own plans.
I had the engine mated to the tranny and was getting ready to start buttoning things up and I got hit by a pretty good thunderstorm. Lighting and thunder stuff, with some pretty hard downpours.
So that sent me inside for a few hours till it dried out a little.
Went back out and all I had left to do was drop in the rad and put oil in the crankcase.
BOOM!
Another thunderstorm:-\ :rolleyes:
I gave up til tomorrow.
Hopefully everything will go smoothly with the new engine break-in, cause I had a talk with WagonsOnly tonight. He's going to be driving another one of my cars to the Show next weekend. And it needs work before that:rolleyes:
Axle or wheelbearings, I'll get r done:-p
MykeysToy's Wife will be driving the RX for me, with me in the Hatch.
I'll have my own little caravan.
So I could be the only person to have 3 cars at the Show.
Do they have a award for that?;)

#28 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,105 posts
  • WA

Posted 25 June 2007 - 04:38 PM

Finally got it all buttoned up this morning, filled all the fluids (was it Shawns idea to leave the coolant drain plug out of the drivers side head? I'll get you back...) and made sure everything was hooked up. Cranked it over......and over......and over. Wth? Light bulb ding:rolleyes: Forgot to reconnect starter ign wire. Crank again.........again.....again.....what now?
I dont know if its my disty, its not from a 89, I think its a 87/88. But I never get the timing right on this thing. I set it at #1 and it wont fire. I backed it off and then advanced it, still no fire:mad: (Shawn again?).
So I pull the plug out of #1 cylinder and make sure its on the comp stroke and then I pulled the cap off the disty and its off by about 90deg. Reset the disty and cranked it again........fired right up:headbang:
Then it sounds like a rod knock:-\ Ok ok, just needs to run for a bit to get the fluids flowing every where. It took about 15min and got a little toasty too. I made sure it had coolant in it, about 5min later everything setteled down and it ran smooth. But I have a bad sensor somewhere, its got a bad miss under accel. I'll check the timing again and all the plug wires, etc.
I tell yeah tho, when it first started up, I was a little worried;)

#29 Durania

Durania

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 3,113 posts
  • Crossville, TN

Posted 25 June 2007 - 10:34 PM

Would make me worried too.

#30 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,105 posts
  • WA

Posted 26 June 2007 - 12:15 AM

Well, its purring like a kitten now. Got the bugs chased out and its sounding great. Needs a good wax and buff and that ones ready for the Show. Now I need to work on the XT and get it ready:rolleyes:

#31 Durania

Durania

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 3,113 posts
  • Crossville, TN

Posted 26 June 2007 - 01:00 AM

Well, its purring like a kitten now. Got the bugs chased out and its sounding great. Needs a good wax and buff and that ones ready for the Show. Now I need to work on the XT and get it ready:rolleyes:


Maybe Emily could have hooked you up with a "buy one get one free deal".

#32 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,105 posts
  • WA

Posted 26 June 2007 - 01:05 AM

Maybe a discount, but not free;)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users