Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

chugging monster


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 kdixey

kdixey

    USMB is life!

  • Members
  • 179 posts
  • Bellingham

Posted 06 August 2007 - 11:53 AM

Brownie's (my very brown 86 4WD wagon) has been chugging like an beast the past day or so. Oil level is good (although she does leak...but then again what sooby doesn't?) and the carb doesn't appear stuck (shot some cleaner in) but when it chuggs the engine pitches side to side pretty good. I was thinking it might be a fouled plug causing a cylinder to not fire or the engine is finally shot (just went past 210K).

:confused:

I have been able to do some small things but I'm feeling out of my depth here. I tried searching the forum but didn't find much under chugging and was looking for suggestions on what I could look for to find some answers.

Oh yeah the chugging is REALLY loud. It drives although getting going makes some interesting noises. It was doing fine up until a few days ago and then this chugging just started.

I also seem to remember reading somewhere that a broken timing belt...hmmm

OFF TO RESEARCH!

Kevin

#2 Gloyale

Gloyale

    It's a sickness

  • Members
  • 9,240 posts
  • Corvallis, OR PNW

Posted 06 August 2007 - 12:11 PM

Slipped or broken passenger side timing belt. Or Slipped drivers side. Could be other things, but that's my first gut response.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users