Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

P1121 neutral position switch and a new car alarm


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 charm

charm

    USMB is life!

  • Members
  • 264 posts
  • Seattle

Posted 15 April 2008 - 02:40 PM

Just left the stereo with my new car alarm installed on my 2000 Outback Ltd, AT. I noticed a CEL as I pulled away and went to the store to check it out.

P1121

After figuring out that that means something is up with the neutral position switch, what could have happened while the installer was working on the car?

#2 charm

charm

    USMB is life!

  • Members
  • 264 posts
  • Seattle

Posted 16 April 2008 - 01:38 PM

Further issues that may trigger something...

I talked to the installer who said they need to unplug something that can trigger the code. I went to the auto parts store and cleared the memory. The CEL is back on an hour later and I have not had a chance to check the code again, but I will.

The other new piece of info is that, while cruising along down the freeway, I turned on the cruise control which promptly locked the doors. When I turned off the cruise control, the doors promtly unlocked. This is repeatable at any speed as long as the car is not in park.

Any thoughts on what happened?

Am I stuck with power cruise locks?

#3 subaru360

subaru360

    has no catchy title

  • Members
  • 1,282 posts
  • Fleetwood, PA

Posted 16 April 2008 - 01:55 PM

I'm guessing this alarm has auto start? They probably tied into the neutral switch so it doesn't start in gear. Something is wired incorrectly, take it back to them and have them fix it. If they can't, have them remove it and refund your money.

#4 charm

charm

    USMB is life!

  • Members
  • 264 posts
  • Seattle

Posted 16 April 2008 - 01:58 PM

No auto start. I'm taking it in this late this afternoon.

And, if they can't fix it, I'll have them pull it and refund my money.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users