Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

1984 BRAT... what tells the fuel pump to "RUN" and not just "PRIME"?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 backwoodsboy

backwoodsboy

    vintagesubaruparts

  • Members
  • 1,055 posts
  • upstate NY, in the woods

Posted 26 April 2008 - 07:42 AM

Hey everybody,

Im sure this has been covered SOMEWHERE before, but can anyone enlighten me as to what tells the factory fuel pump on a 1984 Brat to pump fuel *all* the time?

I turn the key *on* and the pump cycles for a second (primes) ... then shuts off.

(This is for the EJ swapped Brat BTW)

Im just using the factory pump to fill the surge tank under the hood, but its not going into RUN mode for some reason. (the ECU controlled fuel pump works fine... should I just run a parallell relay off that control wire?)


Thanks very much!

#2 GeneralDisorder

GeneralDisorder

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 20,279 posts
  • Portland

Posted 26 April 2008 - 12:16 PM

At the drivers side kick panel attached above the hood release cable bracket you will find the fuel pump control unit (or revolution sensor). It needs a tach signal to run the pump after it primes for a few seconds.

GD

#3 backwoodsboy

backwoodsboy

    vintagesubaruparts

  • Members
  • 1,055 posts
  • upstate NY, in the woods

Posted 26 April 2008 - 12:28 PM

Thanks very much GD.

I suspected that it would be a tach signal. I heard the relay clicking up there somewhere.... have to investigate. :cool:

#4 kiwi subbie

kiwi subbie

    Certified Subaru Nut

  • Members
  • 932 posts
  • Christchurch, New Zealand

Posted 27 April 2008 - 01:30 AM

ive got the oppersit problem.
ive noticed my brumby fuel pump says on all the time and doesnt prime then slows down or stop etc like how my other old leones did when you 1st switch the key on. would the fuel pump wear out with it running like that? what can i do to get this to run normal?
thanxs:burnout:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users