Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Leaking water question need help!!!!!


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 one eye

one eye

    I'm A Subaholic

  • Members
  • 2,573 posts
  • Mt.Vernon Washington

Posted 06 March 2009 - 12:03 AM

So.............Today Dan and I figured we would change out the water pump since it was leaking, after getting a new water pump from Napa and cleaning the gasket very good and it is leaking down through the t-belt covers at a very good rate. It looks like it is coming out of the bottom of the water pump again, Is the any where else it could be coming from, it has a new gasket, new pump, and tight bolts and hoses................... what else could it be?????

Jeff

#2 Caramanos2000

Caramanos2000

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 332 posts
  • Bayamon

Posted 06 March 2009 - 12:04 AM

Check you coolant bypass hoses?

#3 bratsrus1

bratsrus1

    Race car

  • Members
  • 1,295 posts
  • Selah Washington

Posted 06 March 2009 - 12:07 AM

Hey Jeff This is Jerry, i am a service tech for case heavy construction and i see bran new parts be just as bad as the old part. Thanks Jerry

#4 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,637 posts
  • Long Island NY

Posted 06 March 2009 - 12:17 AM

Where did you source the waterpump from?


nipper

#5 one eye

one eye

    I'm A Subaholic

  • Members
  • 2,573 posts
  • Mt.Vernon Washington

Posted 06 March 2009 - 12:43 AM

Where did you source the waterpump from?nipper


Its one of those Napa brand new ones.............

Jeff

#6 rpholz

rpholz

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 556 posts
  • Concord, NC

Posted 06 March 2009 - 03:47 AM

did you check the pump thouroghly before installing it? i once had a pump that when i installed it pushed more water out of it than the old one. the little holes on the top and bottom that open up when it goes bad where those closed off?

#7 ivantruckman

ivantruckman

    4 inch lift

  • Members
  • 877 posts
  • caro, MI.

Posted 06 March 2009 - 07:49 AM

What about rust holes in the solid metal pipe, o rings ?

#8 one eye

one eye

    I'm A Subaholic

  • Members
  • 2,573 posts
  • Mt.Vernon Washington

Posted 07 March 2009 - 12:28 PM

The only thing we didn't check was the water pump itself, but that seems real hard to belive that it, being new, would leak the same way as the old one, I guess we'll have to dive back deep into the EA82 and see WTF.
Kinda of a bummer considering where it is located...........:-\


Jeff

#9 ferox

ferox

    King of the Echo People

  • Members
  • 853 posts
  • Portland, Oregon

Posted 07 March 2009 - 03:43 PM

It might have a weep hole issue.?

#10 one eye

one eye

    I'm A Subaholic

  • Members
  • 2,573 posts
  • Mt.Vernon Washington

Posted 08 March 2009 - 11:52 AM

It might have a weep hole issue.?



Thats what it was on the old one but this one seems to have water running running more freely, to the ground.

Jeff

#11 Gloyale

Gloyale

    It's a sickness

  • Members
  • 9,516 posts
  • Corvallis, OR PNW

Posted 08 March 2009 - 12:26 PM

Oring on the pipe?

Or possibly leak in the bypass hose?

#12 one eye

one eye

    I'm A Subaholic

  • Members
  • 2,573 posts
  • Mt.Vernon Washington

Posted 08 March 2009 - 09:47 PM

Well the battle has come to and end................ the gasket was folded over and causing it to leak mess load everywhere. The mystery is over.... it was the Gasket.

Jeff




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users