Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Weird tailight fuse blowing issue....


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 subarubrat

subarubrat

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,246 posts
  • Bealeton, VA

Posted 19 January 2004 - 01:09 AM

It is always something little. The big things are easy.

My tail lights have been working fine since day one. I drove home from work the other night in the BRAT and the tail lights were fine. The next evening I drive to the store and the tail lights are dark (brake lights are fine). So I check the fuse and it is blown. I install a new one and everything works fine for about 2 min. then it blows. Same result on the second fuse (done just to prove to myself it really happened.

A simple short to ground would blow the fuse near instantly. Had I used higher amperage bulbs that pushed it over the fuse rating by a smaller margin I could see it taking a few min to blow. But the bulbs are the same ones I had last week and they all glow per usual until the fuse goes. Short of the evil component fairy soldering a low value resistor to create a overcurrent of just a few amps this makes no sense.

#2 bushbasher

bushbasher

    exhaust fume addict

  • Members
  • 1,707 posts
  • Sooke B.C. Canada

Posted 19 January 2004 - 02:05 AM

um I heard this explanation for something similiar but dont know if its right or not, but it goes like this: A weak ground causes a voltage drop, causing the lights to draw more current instead, causing the gradual fuse blowing. Or something like that. Anyway, it cant be too hard to take off the ground wires and clean em up.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users