Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

- - - - -

96Outback- ABS/electrical problem


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Guest_96outback_*

Guest_96outback_*
  • Guests

Posted 20 June 2003 - 07:19 PM

All,
I have a 96 Outback with a wierd problem. About every 3 months, the car goes through a phase when then ABS light comes on (cold start), fan motor shuts down & car is locked into park. Last week, I had to override the Park solenoid to get home. Goodyear thinks it is the ABS solenoid but it doesn't explain the fan motor. I'm reluctant to spend extra $$ there or the dealership until I get a feel for what is wrong.

Thanks in Advance,


:mad:

#2 Guest_Cougar4_*

Guest_Cougar4_*
  • Guests

Posted 24 June 2003 - 10:41 PM

I agree with you that it seems strange that the fan would lose power. It may be worth the investment of a service to help solve this problem. I would do some before tests on the fan circuit and ABS circuit. Wright the test points and voltages down for future reference. When the problem happens again you will have some data to compare with on this problem. It sounds like you are dropping some supply voltage somehow and it causes your problem to happen.

Glen

#3 Guest_meep424_*

Guest_meep424_*
  • Guests

Posted 25 June 2003 - 08:11 PM

yep, something's losing power, agreed.

park solenoid must be energized to release.

fan must be energized to spin.

ABS must be powered to be happy.

You need a wiring diagram, looking for the common thread...

How do you resolve the problem when it happens?

Mike




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users