Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

99 Saturn SL1


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 05 July 2009 - 09:27 AM

My wifes car. It has always been great and extremely reliable until recently. When you open the door or try to start it, some sort of alarm goes off, and makes the horn beep and it won't start. She had to work this morning at 6 am and when she got out, it did this, now it's parked at her work:-\ So any ideas? This happened last week as well and she simply got a jump and it started right up. Why would this be? The battery is good and tested. and everything has power to it, it just won't even turn over when you turn the key. Unfortunately my wife is not comfortable driving a standard so this is the only car she can drive, and I work all week, so she is stuck without a car with our 14 month old daughter. This sucks!!! Thanks for any ideas

#2 davebugs

davebugs

    I don't "friend"

  • Members
  • 3,112 posts
  • Pittsburgh suburbs (NE)

Posted 05 July 2009 - 09:42 AM

While I've found an excellent VW Diesel site (tdiclub.com) and here for Subaru's the best I found for Saturns is saturnfans.com. And it's not nearly as good. But there is some info there. I used to do Saturns as well but not any for the last year or so. Now it's just Subaru's and VW's.


Never had your particular problem though.

#3 john in KY

john in KY

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,201 posts
  • KY

Posted 05 July 2009 - 10:16 AM

Find out if equipped with an anti-theft alarm. Wife's 99 recently had some of your problems. No start/lose of radio presets/gauge needles flopping around. Turned out the chime module was the problem. Go figure. Seems most of the interior electricity flows through it before anything else. located on the left side of the center console right next to your right leg. Hope this link sticks.

http://www.saturnfan...car won't start

#4 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 05 July 2009 - 01:24 PM

Thanks a lot guys!!! I went down to her work and replaced the fuse that was labeled chime, and it started right up. It looks like a bad connection on the fuse. As usual, I love this place!!:banana:

#5 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 06 July 2009 - 03:35 PM

Well we are back to the same problem!! Now it won't start again and it doesn't matter if I take the fuse out or anything! I hate domestic cars!!:mad:

#6 davebugs

davebugs

    I don't "friend"

  • Members
  • 3,112 posts
  • Pittsburgh suburbs (NE)

Posted 06 July 2009 - 05:01 PM

Define won't start.

Alarm going of?

DOes it crank?

#7 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 06 July 2009 - 05:03 PM

Define won't start.

Alarm going of?

DOes it crank?


yes, the alarm goes off when you open the door, or if the door is left open, if you try to start it. But no it does not even crank. I did ask on the saturn forum and haven't had a single reply

#8 davebugs

davebugs

    I don't "friend"

  • Members
  • 3,112 posts
  • Pittsburgh suburbs (NE)

Posted 06 July 2009 - 05:10 PM

If you were past the alarm I had some idea's.

I don't know squat about their alarm systems or bypassing them.

#9 john in KY

john in KY

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,201 posts
  • KY

Posted 06 July 2009 - 05:56 PM

May want to invest in the chime module. Directly behind the fuse panel. Access gained by removing the panel on the left side of the center console. Puppy runs around $45 at the dealer. About the size of a deck of cards. Could be green, brown or orange.

#10 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 06 July 2009 - 06:18 PM

May want to invest in the chime module. Directly behind the fuse panel. Access gained by removing the panel on the left side of the center console. Puppy runs around $45 at the dealer. About the size of a deck of cards. Could be green, brown or orange.


Yeah I found it and even removed it, it's Brown on this car. It looks like it is in good shape visually. But who knows. I will call the dealer tomorrow and maybe see if I can talk to a tech, and see what he says. Thanks guys

#11 john in KY

john in KY

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,201 posts
  • KY

Posted 06 July 2009 - 08:23 PM

When the wife had the problem, I bought 2 used ones at the local yard. Both worked/solved the problem for a few weeks but problem returned. Got a new one about 3 weeks ago and the problem has not returned.

#12 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 06 July 2009 - 08:50 PM

When the wife had the problem, I bought 2 used ones at the local yard. Both worked/solved the problem for a few weeks but problem returned. Got a new one about 3 weeks ago and the problem has not returned.


Sounds good, and I assume it was the same problems I'm having? I think I will be driving by a dealership tomorrow so I will check it out! Thanks!!

#13 Twitch de la Brat

Twitch de la Brat

    Village Psycho

  • Members
  • 1,541 posts
  • The Athol of Idaho

Posted 07 July 2009 - 01:58 AM

Sounds good, and I assume it was the same problems I'm having? I think I will be driving by a dealership tomorrow so I will check it out! Thanks!!


Wow.
This board has officially hit the absolutely amazing zone.
We're a subaru board, but yet were able to help figure out a saturn problem.
WOW.
I love this place, I wish I never had to leave...

Twitch

#14 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 08 July 2009 - 10:14 AM

I ordered the chime module, it should be here Friday, so we will see!!

#15 bratman18

bratman18

    ADIDASubarus

  • Members
  • 3,435 posts
  • Jefferson, Maine

Posted 13 July 2009 - 03:59 PM

So I put the new chime module in and there is no change! So there is 45 bucks wasted. I have no clue what it could be and no clue how to fix it!! I guess maybe I need the car alarm remote, but from what I understand I need to get one and have it programmed at the dealer....well that's a problem because its not running and the closest dealer is 2 hours away!! Any more ideas? Thanks




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users