Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

oil on spark plugs after changing head gaskets


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Jmiller1

Jmiller1

    New User

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 03 August 2009 - 11:52 AM

I just finished changing out my head gaskets on my 93' 2.2L Legacy, put everything together, and I began starting it. It was struggling to turn over, so I ended up pulling the spark plugs only to find that the right plugs were coated in oil; however, the left were fine? Anyone have any ideas? I don't see how it could be the piston rings seeing that they were fine before? I'm clueless? Something to do with the valves?

#2 jermany755

jermany755

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • Enumclaw, WA

Posted 03 August 2009 - 03:28 PM

The spark plug seals under the valve covers need to be replaced periodically, but it seems unlikely that both of them would go bad on the same side at the same time. It seals against the valve cover though, so maybe it's not seated just right? I would take off the valve cover and see what's going on under there. Easy first thing to check. Does the engine turn over by hand without issue?

ninja edit: Also is there oil all the way up on the inside of the spark plug boot thingy? Or just on the cylinder side of the spark plug?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users