Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

86 XT Won't Start


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 doctor

doctor

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 305 posts
  • Texas

Posted 27 January 2004 - 04:34 PM

Does anyone know where the fuel pump relay is located on an 86 XT Turbo 5 speed 4WD? The fuel pump only gets voltage (12V) when the starter is engaged. Also, do you know if the coolant temperture switch is suppose to have voltage going to it? The Haynes Manual says its suppose to have voltage to it, but mine shows none and the restistance is open. I tried to trace the wires back to the computer, but cannot find where they connect to the computer. Thanks, for any assistance!

#2 Partsman

Partsman

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 262 posts
  • sunny Eugene, OR

Posted 27 January 2004 - 09:36 PM

My NAPA computer says the FP relay is "behind the instrument panel." Man, that sure narrows it down! Sorry I can't help more!

#3 torxxx

torxxx

    I void warranties

  • Members
  • 2,914 posts
  • Fairbanks

Posted 27 January 2004 - 09:39 PM

fuel pump relay..... turbo'd?

not sure on this, but check under the back drivers seat...
or maybe do a search on it.. For some reason that sticks in my head..


maybe its some other brand of car

#4 MilesFox

MilesFox

    Catch this Fox!

  • Members
  • 10,355 posts
  • Madison/Milwaukee, WI

Posted 27 January 2004 - 09:41 PM

the fuel pump will cycle on for a few seconds when you turn the car on. then, from there, it takes a pulse signal from the distributor to keep it on, hence having voltage when cranking

i would say the pump circuit is fine, look more into the thermo switch as a culprit




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users