Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
* * * * * 4 votes

What Have You Done to your Soobie lately? (Please post in here and keep it going)


  • Please log in to reply
6396 replies to this topic

#4326 wilcox

wilcox

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 277 posts
  • Greatfalls, Mt

Posted 15 May 2012 - 07:36 AM

will the gasket seal off that coolant passage on my intake? what is the best way to seal off that coolant passage when doing a carb swap?

thanks

#4327 1 Lucky Texan

1 Lucky Texan

    I read a lot about Subarus

  • Members
  • 4,781 posts
  • Texas

Posted 15 May 2012 - 07:50 AM

wife's 03 H6 OBW threw 4 misfire codes and P0456 (small evap leak)

I cleared them to see if they come back. Tightened the gas cap - dunno if that could have been related.

It's a little disturbing because i did a lot of work on it recently including changing the plugs. But, also filled the tank about 20 miles before plus, a 'strange' driver was driving the car, my daughter, when it happened so ....kinda weird.

I once had spurious misfire codes when the battery was going bad too.

Edited by 1 Lucky Texan, 15 May 2012 - 11:47 AM.


#4328 Skemcin

Skemcin

    New User

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Plainfield, IL

Posted 15 May 2012 - 11:10 AM

put new KYB Forester Struts on my 02 Impreza OBS
:)

#4329 FlatFourFrenchy

FlatFourFrenchy

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Central Missouri

Posted 15 May 2012 - 08:30 PM

Steam cleaned engine bay and replaced rusty rear bumper that kept leaving piles of rust every time that I shut the rear hatch. Posted Image Posted Image

#4330 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 5,725 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 16 May 2012 - 08:42 AM

will the gasket seal off that coolant passage on my intake? what is the best way to seal off that coolant passage when doing a carb swap?

thanks


Didn't you See this thread? ~► http://www.ultimates...ead.php?t=74206

#4331 SoobDood05

SoobDood05

    USMB is life!

  • Members
  • 135 posts
  • Klamath Falls Oregon

Posted 16 May 2012 - 03:22 PM

painted my wheels on the subie today, snapped a nice pic of her on the hill, also got me a K&N filter. Posted Image

#4332 el_freddo

el_freddo

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 515 posts
  • Lancefield, Vic, Aust.

Posted 16 May 2012 - 10:18 PM

Over the last six months:

I did this initially - it even cracked the re-welded section we did:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Extra plating:

Posted Image

From this:

Posted Image

To this:

Posted Image

To then being able to do this:



And the "return of Ruby Scoo" photo - at Danny's Lookout, Great Alpine Road, Mt Hotham:

Posted Image

It "only took 6 months!" But it's been well worth the effort. The first offroading trip will be the first weekend of June :D

Cheers

Bennie

#4333 TheLoyale

TheLoyale

    Safariwagon: The Legend

  • Members
  • 6,727 posts
  • Waukesha, WI

Posted 16 May 2012 - 10:21 PM

Got some of the EA81 back together.
Posted Image

#4334 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 5,725 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 16 May 2012 - 10:38 PM

When I Finished my intake Manifold's mods, I was thinking about painting it Yellow but I decided to let the Silver aluminium colour live...

But a Pink Intake is something New to me... this is the Very First time I See one intake in Pink! :)

Kind Regards.


#4335 TheLoyale

TheLoyale

    Safariwagon: The Legend

  • Members
  • 6,727 posts
  • Waukesha, WI

Posted 16 May 2012 - 10:57 PM

Now now, it is not Pink. It is supposed to be Cherry Blossom Red, so I found a Cranberry paint which is a close match (Not perfect) but works Haha.

Cheers!

When I Finished my intake Manifold's mods, I was thinking about painting it Yellow but I decided to let the Silver aluminium colour live...

But a Pink Intake is something New to me... this is the Very First time I See one intake in Pink! :)

Kind Regards.



#4336 subynut

subynut

    EJ Powa!

  • Gold Subscribers
  • 1,397 posts
  • Sierra Vista, AZ

Posted 17 May 2012 - 12:51 AM

Now now, it is not Pink. It is supposed to be Cherry Blossom Red, so I found a Cranberry paint which is a close match (Not perfect) but works Haha.

Cheers!

Hey, that's gotta add at least 1500 more HP, right?:lol:

#4337 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,469 posts
  • pierce county

Posted 17 May 2012 - 11:44 AM

man, you had me fooled. i figured it was a ea81 STI intake

#4338 hanyou

hanyou

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 posts
  • Tokyo

Posted 17 May 2012 - 08:55 PM

Changing the timing bumped me from 18mpg city up to 24 :D

Turning the car on makes the battery show in the red, even once it starts idling.. driving gets it back up to normal until I turn on the a/c. Autozone says battery was bad, threw in a brand new one.. same results :s Also, $120 for the cheapest new battery?! X_X

#4339 987687

987687

    Rally Suby!

  • Members
  • 3,569 posts
  • Northern Maine

Posted 17 May 2012 - 09:01 PM

Changing the timing bumped me from 18mpg city up to 24 :D

Turning the car on makes the battery show in the red, even once it starts idling.. driving gets it back up to normal until I turn on the a/c. Autozone says battery was bad, threw in a brand new one.. same results :s Also, $120 for the cheapest new battery?! X_X


Autozone mis-diagnosed something and threw parts around, at the owners expense? NO WAY.... Did they even CHECK the battery?
Sounds like alternator if it's low at idle, but fine voltage at higher RPMs. It could be a tired alternator, or it could be tired wiring. No way to tell without some volt meter testing.

#4340 92_rugby_subie

92_rugby_subie

    Subaru Master

  • Members
  • 1,990 posts
  • Hillsboro OR

Posted 17 May 2012 - 09:35 PM

Changing the timing bumped me from 18mpg city up to 24 :D

Turning the car on makes the battery show in the red, even once it starts idling.. driving gets it back up to normal until I turn on the a/c. Autozone says battery was bad, threw in a brand new one.. same results :s Also, $120 for the cheapest new battery?! X_X


Sounds like alternator... Ive got a good one... PM me

#4341 kayoteq

kayoteq

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
  • 37601

Posted 18 May 2012 - 09:52 AM

celebrated 170k with a fresh tire on the refinished spare spare.
Yes found a tire shop that didn't blink when I asked for 13s..

There's enough of a local population of econo cars to keep them alive..

probably will get my extra 4 wheels populated and balanced soon anyway the manufacturers are phasing them out correct? Or just urban myth but Sears doesn't have crap. Well their inventory is like, 1.




walk over to the 4x4 behemoth tires and muse how my whole set cost less than one of those.

#4342 SoobDood05

SoobDood05

    USMB is life!

  • Members
  • 135 posts
  • Klamath Falls Oregon

Posted 18 May 2012 - 01:32 PM

Over the last six months:

I did this initially - it even cracked the re-welded section we did:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Extra plating:

Posted Image

From this:

Posted Image

To this:

Posted Image

To then being able to do this:



And the "return of Ruby Scoo" photo - at Danny's Lookout, Great Alpine Road, Mt Hotham:

Posted Image

It "only took 6 months!" But it's been well worth the effort. The first offroading trip will be the first weekend of June :D

Cheers

Bennie


Bennie that is a beautiful scoob, i have to ask, where did you get those rims? i need a pair of those!:drunk:

#4343 92_rugby_subie

92_rugby_subie

    Subaru Master

  • Members
  • 1,990 posts
  • Hillsboro OR

Posted 18 May 2012 - 01:47 PM

Bennie that is a beautiful scoob, i have to ask, where did you get those rims? i need a pair of those!:drunk:


They are the scorpion wheels from Australia

http://scorpionsubaru.com/wheels.htm

Not being produced at the moment it says :(

+1 love that scoob!

#4344 1-3-2-4

1-3-2-4

    Subaru Mike!

  • Members
  • 3,719 posts
  • Greenwich

Posted 18 May 2012 - 04:12 PM

Cleaned my transmission cover and got rid of the rust on both the cover and the transfer case where the driveshaft connects, the paint I used was a bit too runny I should of known when it said touch of paint. I powder coated the top cover matte black.

Posted Image

before picture

Posted Image

#4345 987687

987687

    Rally Suby!

  • Members
  • 3,569 posts
  • Northern Maine

Posted 18 May 2012 - 04:27 PM

I never bother cleaning used engines and transmissions. it's just gonna get dirty again... heh.

I think I win grimiest transmission ever.
Posted Image

(it had quite a few issues... leaking oil was one of them)

#4346 1-3-2-4

1-3-2-4

    Subaru Mike!

  • Members
  • 3,719 posts
  • Greenwich

Posted 18 May 2012 - 04:46 PM

I was bored and wanted to shoot with this HF powder to see how it was plus gave me something to do while the weather was nice :)

but holy crap you win with that transmission lol... My current one puked all over the crossmember once and I remember after cleaning it up and all and I went to step on it I almost ended up falling in the engine bay.

#4347 derburger

derburger

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts
  • Central IL

Posted 18 May 2012 - 05:02 PM

I think my 86 XT Turbo has a blown head gasket or cracked head(s), it failed a combustion gas leak test and has milkshake under the radiator cap. A leakdown test would find out for sure?

A repaint was supposed to be the ambitious summer project! :banghead:

#4348 cpreset

cpreset

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 posts
  • nor cal

Posted 18 May 2012 - 05:26 PM

to day i replaced the fuel filters o my 85 hatch also the air filter and some vac lines when it cools down ill go change the oil

#4349 FlatFourFrenchy

FlatFourFrenchy

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 60 posts
  • Central Missouri

Posted 18 May 2012 - 05:27 PM

Today I hauled the donorwagens engine to the steam bay and gave it a thorough cleaning gefore I give it a complete reseal. Took two convertors and got exhaust quiet again so now the TOD on engine is very pronounced. Looking forward to putting in a quiet engine with half the miles.

#4350 subynut

subynut

    EJ Powa!

  • Gold Subscribers
  • 1,397 posts
  • Sierra Vista, AZ

Posted 18 May 2012 - 09:28 PM

Changed the oil in PandaWagon and Wedge.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users