Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
* * * * * 4 votes

What Have You Done to your Soobie lately? (Please post in here and keep it going)


  • Please log in to reply
6324 replies to this topic

#5051 1982gl4

1982gl4

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,360 posts
  • Worcester, VT

Posted 30 December 2012 - 06:24 PM

Did some more work to my Outback today, changed the trans, and rear diff oil. I also took apart and freed up the rear wiper motor, which was a chore, but saved me some cash!

#5052 czny

czny

    USMB is life!

  • Silver Subscribers
  • 340 posts
  • Azusa, California

Posted 30 December 2012 - 07:23 PM

Replaced water pump & timing belts, idlers on my EA82 87 GL wagon. WP was weeping coolant from bottom hole & shaft brg was noisy.
Used a mechanics stethoscope to locate noises.

Found d/s DOJ boot torn too. Tomorrow.

#5053 Haight

Haight

    USMB Regular

  • Members
  • 280 posts
  • Seaside, OR

Posted 30 December 2012 - 07:36 PM

Replaced water pump & timing belts, idlers on my EA82 87 GL wagon. WP was weeping coolant from bottom hole & shaft brg was noisy.
Used a mechanics stethoscope to locate noises.

Found d/s DOJ boot torn too. Tomorrow.


Hey I just did the same thing! Except I also resealed my oil pump and removed my belt covers.

#5054 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 07:48 PM

Today I finally put the window crank back on the new regulator and sprayed the bumpers with black Plastidip on my brat

#5055 Idasho

Idasho

    Lost in the woods....

  • Members
  • 959 posts
  • North ID

Posted 31 December 2012 - 08:26 PM

SuperBrat hooked me up with some front mud flaps!! :banana:

So I tossed them on this evening...

Posted Image

#5056 czny

czny

    USMB is life!

  • Silver Subscribers
  • 340 posts
  • Azusa, California

Posted 31 December 2012 - 08:37 PM

Hey I just did the same thing! Except I also resealed my oil pump and removed my belt covers.


I could hear brg noises & there were more than one source.
Plus the pre-heat tube on the front cat had broken welds making the heat shield rattle.
I'll keep my covers on - too many vandals around here. Yes they would crawl under to cut the belts.:mad:

Today:
Replaced both front axles, front strut springs with new MOOG CC856 progressive Tempo ones. Cut bottom 1 2/3 turns for OAL of 13". Put stock length radius rods back in.
Reset toe-in to 1/16".
Rides much better than straight wound Tempo springs. No more choppy bouncing, pitching the nose of the car around. Ride height is the same.
Now my low back won't ache so :lol:

Edited by czny, 01 January 2013 - 09:04 PM.
more info


#5057 Speedwagon

Speedwagon

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 367 posts
  • Denver, CO

Posted 31 December 2012 - 08:38 PM

Mounted the hi-lift and CB antenna to the bumper today:

Posted Image
Posted Image

#5058 czny

czny

    USMB is life!

  • Silver Subscribers
  • 340 posts
  • Azusa, California

Posted 01 January 2013 - 09:08 PM

EGR light coming on during warmup while driving. Goes out after fully warm. Mileage is bad too. Code 24: coolant temp sensor.
Ordered new one today from RA. Std Motor Prod #AX11, $20.

#5059 ford'ssubaru's

ford'ssubaru's

    New User

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Spokane

Posted 01 January 2013 - 09:56 PM

Had a busy winter break... Found some pugs and a rack and my wife and I painted and gave them to our son for christmas. Then a headgasket went on the way to basket ball practice. Spent awhile doing that with my boys out in the snow and at 20 degrees outside. Put the rims on the subaru and dove it to the grange for a meet'n. Son drove it to town and the wheel fell off.

#5060 Idasho

Idasho

    Lost in the woods....

  • Members
  • 959 posts
  • North ID

Posted 03 January 2013 - 09:00 PM

Front calipers were sticking, so I re-greased the slider pins and guides.

Then installed a new sticker :D

Posted Image

#5061 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,459 posts
  • pierce county

Posted 03 January 2013 - 09:31 PM

got some free accord springs, guess what i did with em. times up, i put em on an unblown (finally) set of wagon(finally) struts and slapped em on my 91 wag. and it hasnt settled AT ALL since i dropped it off the jack a couple days ago. i think im gonna remove the 2" lift in the rear, as it seams like ill still be lifted. also i think thats what jeszek did, and his wagon rules.

installed the pushbar and bumper from the 88 wag i just sold to a friend(and bought whitey back!) painted two tone bumper with black undercoating. looks really good.

installed giant annoying fart can. now i tell people its got a wrx motor...not really but its loud. so loud in fact that i might not leave it on there. then again, it may grow on me, i just dont wanna be cop bait any more than i already am.

still need tires but its nice not to bang struts in the rear anymore.

acquired the correct maxima alt. mine was from a 94 SE. wrong. got the right one and have already done the spacer dance so Crapwagon will be threadworthy (in my opinion) soon.

thats it for now, whitey doesnt need too much atm

#5062 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 5,676 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 03 January 2013 - 10:00 PM

... im gonna remove the 2" lift in the rear, as it seams like ill still be lifted. also i think thats what jeszek did, and his wagon rules. ...


You're Right; my "BumbleBeast" does run without any Lift on the Rear, 'cos the Accord Springs (on 4Runner Shocks) already gives the 2" Lift on the Rear; I only purchased a 2" Lift for the Front only, from Scott (SJR) to Level the car.

Thank you for your Kind Words, which are Greatly Appreciated.

Kind Regards.

Edited by Loyale 2.7 Turbo, 03 January 2013 - 10:03 PM.
the "4Runner" underlined word, is a Web Link to my Writeup, for further details...


#5063 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,459 posts
  • pierce county

Posted 03 January 2013 - 10:07 PM

funny, i didnt even upgrade to 4runner gear yet, and its still ridiculous. this weekend im goin to remove the lift tabs and see what happens

#5064 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 5,676 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 03 January 2013 - 10:11 PM

Yep, you're Right again; the Lift is given by the Accord springs themselves, as you can see, the 4Runner Shocks does have the same Tall and the Same altitude for the Spring's Base than the 4WD Loyale rear Shocks.

Kind Regards.


#5065 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 5,676 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 03 January 2013 - 10:15 PM

... Replaced both front axles, front strut springs with new MOOG CC856 progressive Tempo ones. ...


Yet another Suspension improvement... ;) ...Pics Please!

#5066 czny

czny

    USMB is life!

  • Silver Subscribers
  • 340 posts
  • Azusa, California

Posted 04 January 2013 - 07:21 PM

Yet another Suspension improvement... ;) ...Pics Please!


See post 25 here:
http://ultimatesubar...t=136259&page=3

#5067 crazyman03

crazyman03

    Version 2.2!

  • Members
  • 653 posts
  • Lakewood, CO

Posted 06 January 2013 - 03:28 PM

All finished on my lift! Of corse there are a few things I still need to tweak, mayhaps raising the back a bit more.

I also found a torn cv boot.. :-/

Posted Image

-Justin

#5068 1982gl4

1982gl4

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,360 posts
  • Worcester, VT

Posted 06 January 2013 - 07:39 PM

Started stripping my ea82 harness down so I can have fuel injection in my wagon :)

#5069 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,459 posts
  • pierce county

Posted 06 January 2013 - 07:49 PM

i know theres a write up, and i dont even own an gen2 right now, but please document what you do. you do a great job on your threads, keep it up!

#5070 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,459 posts
  • pierce county

Posted 06 January 2013 - 07:55 PM

got some free accord springs, guess what i did with em. times up, i put em on an unblown (finally) set of wagon(finally) struts and slapped em on my 91 wag. and it hasnt settled AT ALL since i dropped it off the jack a couple days ago. i think im gonna remove the 2" lift in the rear, as it seams like ill still be lifted. also i think thats what jeszek did, and his wagon rules.

installed the pushbar and bumper from the 88 wag i just sold to a friend(and bought whitey back!) painted two tone bumper with black undercoating. looks really good.

installed giant annoying fart can. now i tell people its got a wrx motor...not really but its loud. so loud in fact that i might not leave it on there. then again, it may grow on me, i just dont wanna be cop bait any more than i already am.

still need tires but its nice not to bang struts in the rear anymore.

acquired the correct maxima alt. mine was from a 94 SE. wrong. got the right one and have already done the spacer dance so Crapwagon will be threadworthy (in my opinion) soon.

thats it for now, whitey doesnt need too much atm


well, i now have two maxima alts that dont fit :/ oh well...clist i guess.

took the lift tabs off the rear and things are good now. suspension lift>body lift:clap: i achieved the same amount of lift i had w gl10 sedan struts/springs and 2" tabs with unblown 88gl struts and 88ish accord rear springs uncut.

#5071 Crazyeights

Crazyeights

    SubaRube Goldberg

  • Gold Subscribers
  • 917 posts
  • PNW

Posted 06 January 2013 - 08:09 PM

SPFI Guide

i know theres a write up, and i dont even own an gen2 right now, but please document what you do. you do a great job on your threads, keep it up!



#5072 1982gl4

1982gl4

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,360 posts
  • Worcester, VT

Posted 06 January 2013 - 09:03 PM

SPFI Guide


I've been living by this the last few days!

#5073 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,076 posts
  • Sandy, OR

Posted 06 January 2013 - 09:20 PM

did a tail light swap on my 83 turbo wagon i switch it to the older 80-82 style with the chrome plated plastic. also rebuilt the carb on my 85 brat, getting ready for paint, and i'm working on swapping the headlight setup over to the 2 headlight setup(already have the third eye setup) just need to weld in the new buckets.

#5074 Dinky26

Dinky26

    USMB Regular

  • Members
  • 456 posts
  • Wichita KS

Posted 07 January 2013 - 12:16 AM

Replaced the plugs, wires, air filter, drained the oil, once I figure out how to get the pan off I'll replace the gasket. So right now it sits on the ramps:mad:

#5075 987687

987687

    Rally Suby!

  • Members
  • 3,562 posts
  • Northern Maine

Posted 07 January 2013 - 08:50 AM

Replaced the plugs, wires, air filter, drained the oil, once I figure out how to get the pan off I'll replace the gasket. So right now it sits on the ramps:mad:


It's not that hard, just kind of a pain in the butt. Unbolt the exhaust, engine mount nuts, and transmission pitch stopper. Or dog bone, whatever you wanna call it.
Jack the engine and trans up by the front diff, now you'll have access to take the oil pan bolts out. The back ones sorta suck to get to, you need a wobbly extension. From there just wiggle the old pan out, clean everything up, and put the new one in.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users