Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
* * * * * 4 votes

What Have You Done to your Soobie lately? (Please post in here and keep it going)


  • Please log in to reply
6397 replies to this topic

#6101 subynut

subynut

    EJ Powa!

  • Gold Subscribers
  • 1,397 posts
  • Sierra Vista, AZ

Posted 07 July 2014 - 09:14 AM

Over the long weekend, I finished putting the PandaWagon's engine back together and installed it in between the monsoon downpours. Drove her to Bisbee and back - no problems. Yesterday, I put about 200 miles on her, no more overheating. :)


Edited by subynut, 07 July 2014 - 09:15 AM.


#6102 Trident

Trident

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 posts
  • Aurora, KY

Posted 07 July 2014 - 10:31 AM

Got the heaterbox removed and wow.......all I can say is disgusting. Here's a few pics

Dash off
dRa0Fsr.jpg

Yuck
UMDx53j.jpg

nzmlnFm.jpg

fpTkKwa.jpg

Hoping to start reassembly tonight

#6103 Dinky26

Dinky26

    USMB Regular

  • Members
  • 470 posts
  • Wichita KS

Posted 07 July 2014 - 06:32 PM

Got the good stuff for my transmission. Autozone says they are not carrying it anymore. I got the last three.
 


They sure are proud of these bottles of liquid GOLD.

#6104 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 09 July 2014 - 02:58 AM

Started chasing electrical gremlins in the new 4wd Sedan. I solved the mystery of the fading charge, brake and parking indicator lights. During idle they would all glow faintly. Increasing the revs would make them glow a bit more. Further increasing revs made them go out until about 2000 revs where they ca,e back on and fluttered.

 

Swapped out the alternator with the one from uno that was lying around and it fixed the issue. Now I have to figure out the tail light situation.

 

Uno is going back together. This weekend I will make major progress with installation on the heads. Just don't want to tackle that job when I am tired after work.



#6105 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 09 July 2014 - 11:52 PM

Got the exhaust leak in Ash repaired tonight after work. Turns out it was a bad gasket

 

 

112_0064.jpg

 

I took one of Uno's gaskets since he is apart right now. I will be ordering brand spanky new one for Uno anyway. Ash gets the hand me downs from Uno. So far Ash has received an alternator and exhaust gasket for the passenger side.


Edited by MR_Loyale, 09 July 2014 - 11:53 PM.


#6106 SmashedGlass

SmashedGlass

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 669 posts
  • From CO, stuck in FL

Posted 10 July 2014 - 05:44 PM

After being off the road since October 2012, finally straightened out (after much gnashing of teeth and verbal abuse of worthless "public servants") my license situation so I am now fully legal, and re-titled/registered/plated Sue-Sue today for the not-so-great state of Florida. Still runs great, like she was never taken off the road and parked for almost two years!!!...................but not having functional A/C is a game killer down here. Hopefully have that fixed next week.



#6107 l75eya

l75eya

    Subaru Nut

  • Members
  • 1,555 posts
  • Hoboken, NJ

Posted 10 July 2014 - 06:51 PM

I know that feeling. Congratulations sir/madam/mostlikelysir



#6108 987687

987687

    Rally Suby!

  • Members
  • 3,569 posts
  • Northern Maine

Posted 10 July 2014 - 08:40 PM

I guess that's like driving a car in Maine with no heat. You just can't.



#6109 mm88swrt

mm88swrt

    oddball

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • clatskanie, OR

Posted 11 July 2014 - 02:13 AM

I installed my twe header and downpipe.plumbed in my tdo4, which is getting swapped out sunday for a td05 20g. And still working on body work. Got to try and smash that all out before wcss16!!! Stupid thing wont let me upload pictures :( maybe ill try from my computer. Btw this is on my 87 gl-10 WITHOUT an ej swap ;)

Edited by mm88swrt, 11 July 2014 - 02:16 AM.


#6110 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 11 July 2014 - 08:24 AM

I installed my twe header and downpipe.plumbed in my tdo4, which is getting swapped out sunday for a td05 20g. And still working on body work. Got to try and smash that all out before wcss16!!! Stupid thing wont let me upload pictures :( maybe ill try from my computer. Btw this is on my 87 gl-10 WITHOUT an ej swap ;)

 

Upload images to postimage.org and  link to them. It is free, no hassle. ;)



#6111 SmashedGlass

SmashedGlass

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 669 posts
  • From CO, stuck in FL

Posted 11 July 2014 - 04:36 PM

This is a more like "what are you GOING to do" to your Sube......

 

Dickering around today with what was an otherwise awesome stereo head unit [Sony DSX-S200X with Tune Tray] came to find it would no longer perform the primary thing it was purchased for: read and control an ipod. And, for a unit that only saw about a total of maybe two months of use over the past two years, that is 

unacceptable. The damn 'Tune Tray' failed to open properly after the first day I owned it, but I was okay with having to pull it open by hand; not okay with it

failing completely to see any ipod devices, even if it can still read a usb drive.

 

Sony head units just plain suck anymore, from researching this they fail in multiple ways and often.

So, looks like I'm purchasing a nice Pioneer digital media unit today or tomorrow.



#6112 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 12 July 2014 - 08:48 PM

Yeah I know I got just over a month until I drive Uno, the White Sedan all across the country. Head, cam towers blah blah blah.

 

THESE are the important details:

 

112_0070.jpg

 

112_0071.jpg

 

The power steering bracket:

 

112_0073.jpg


Edited by MR_Loyale, 12 July 2014 - 09:00 PM.


#6113 subynut

subynut

    EJ Powa!

  • Gold Subscribers
  • 1,397 posts
  • Sierra Vista, AZ

Posted 12 July 2014 - 11:32 PM

Rotated the tires on the Pandawagon:

10556283_298977700274622_821969030786706

 

 

Pinch weld was already pushed over in that area, might as well use it to my advantage, right? ;)



#6114 tundrabrat

tundrabrat

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 398 posts
  • Anchorage

Posted 13 July 2014 - 01:31 AM

Finished the Justy... Now putting it up for sale.

6B030DE3-A237-48DC-8AD8-34829A528952_zps

#6115 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 13 July 2014 - 02:30 AM

Rotated the tires on the Pandawagon:

10556283_298977700274622_821969030786706

 

 

Pinch weld was already pushed over in that area, might as well use it to my advantage, right? ;)

 

It'll bang out. Ask me how I know.


Edited by MR_Loyale, 13 July 2014 - 02:31 AM.


#6116 jonas

jonas

    Subaru Nut

  • Members
  • 1,022 posts
  • Oakridge

Posted 13 July 2014 - 01:06 PM

Before

 

http--,,--//

 

After

 

http--,,--//

 

Used Plasti-dip on front and back of bumpers.



#6117 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 13 July 2014 - 09:20 PM

Chrome - it's what's for dinner.

 

112_0076.jpg

 

 

Got the heads in. First the passenger

 

112_0077.jpg

 

Then the driver side

 

112_0078.jpg

 

112_0079.jpg



#6118 wagonist

wagonist

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 455 posts
  • Sydney, Australia

Posted 13 July 2014 - 11:54 PM

I'm not sure I want to ask how much this work of art is costing....

But makes me realised how bad my engine looks


Edited by wagonist, 13 July 2014 - 11:55 PM.


#6119 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 14 July 2014 - 12:15 AM

In August 1994 I had an EA82 that was factory fresh. I want to experience something like that once again.



#6120 jono

jono

    New User

  • Members
  • 568 posts
  • Southern Hemisphere - AUS

Posted 14 July 2014 - 05:44 PM

I'm wondering if it is trick photography , or do I see reflections on your honed bores ? Would thought hone marks would not reflect an image so good. Looks a bit shiney in there :( and, just checking, you have a new OP switch don't you ?



#6121 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 14 July 2014 - 05:52 PM

I'm wondering if it is trick photography , or do I see reflections on your honed bores ? Would thought hone marks would not reflect an image so good. Looks a bit shiney in there :( and, just checking, you have a new OP switch don't you ?

 

No trick, those hone marks are original to the car. Glad someone noticed that. I did lightly oil the cylinder to prevent damage on first startup.  Not a new OP switch but that pump is young. It has only 43k on it. That nasty old water pump will be replaced with a brand new Subaru one though. The other car will get the hand me down water pump.


Edited by MR_Loyale, 14 July 2014 - 05:53 PM.


#6122 alaskaloyale

alaskaloyale

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Fairbanks Alaska

Posted 14 July 2014 - 08:00 PM

I replaced the CV axle and a busted brake line on my 88 GL wagon, bled the brakes and now it is driving and stopping like normal again.

 

I also purchased a 1985 GL Wagon with only 133k miles and a great running engine, but some serious rust issues. I've so far replaced the tires and patched the biggest exhaust leak. New CV axle soon to follow.



#6123 Dinky26

Dinky26

    USMB Regular

  • Members
  • 470 posts
  • Wichita KS

Posted 19 July 2014 - 11:39 PM

Drained coolant, flushed, removed water pump, thermostat removed, removed crank pulley to find this..
Attached File  image.jpg   108.81K   27 downloads

#6124 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 915 posts
  • Seattle

Posted 20 July 2014 - 02:07 PM

Baked up some more parts and fitted them to the engine while the intake is on my living room table being dissected and cleaned.

 

112_0110.jpg



#6125 Dinky26

Dinky26

    USMB Regular

  • Members
  • 470 posts
  • Wichita KS

Posted 20 July 2014 - 03:12 PM

Baked up some more parts and fitted them to the engine while the intake is on my living room table being dissected and cleaned.
 


That sure is pretty!!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users