Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Gauges'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to the USMB!
    • Meet n' Greet. Your USMB Welcome Center
    • Members Rides
  • Older Generations of Subaru's 1960-1994 Except Legacy and Impreza
    • Historic Subaru Forum: 50's thru 70's
    • Old Gen.: 80's GL/DL/XT/Loyales...
  • Newer Generations of Subaru discussion
    • 1990 to Present Legacy, Impreza, Outback, Forester, Baja, WRX&WrxSTI, SVX
    • BRZ and its Sister the Scion FRS/Toyota GT86
    • Crosstrek "XV"
  • Marketplace
    • Ultimate Subaru Store
    • Products for your Subaru
  • Upgrading and Racing Discussion
    • Performance Tech Forums
    • Subaru Modifications
    • Subaru MotorSports
  • Ultimate Subaru Repair Manual-The Knowledge Base of USMB. Complied posts and writeups to common problems and projects.
    • Submit a Tip or Mod to the USRM
    • Product Links and References
    • The old Ultimate Subaru Repair Manual
    • Engine
    • Engine Electrical
    • Transmission, Axle, and Brakes
    • Heating and Cooling systems
    • Body Exterior
    • Interior / Body Electrical
    • Stereo tips and tricks
    • Offroad Modifications
    • Suspension and Steering
  • Off Topic Areas
    • Shop Talk
    • Alternative Vehicles (non soob)

Product Groups

  • Member Accounts
  • Ultimate Subaru Decals
  • Subaru Parts
    • Weber Carbs and Parts
    • Used Subaru Parts

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation


Ezboard Name


Referral


Biography


Vehicles

Found 1 result

  1. Hello, I just installed a VDO vac/Boost combo gauge in my gl10 turbo. Measured at the plenum (after Throttle Body): -20 inHg at idle (looks good) ~4psi at wide open. (low?) Measured at turbo outlet 0 inHG at idle ~8psi at wide open. So i have two questions, but they relate to one another. I get with the throttle plate closed (idle) i shouldn't see almost any vacuum at the turbo outlet. However how come i don't see vacuum when i press on the accel and i only see when boost starts to build? Shouldn't the (negative) pressure wave travel down the intake? Or is the flow rate too low to see a difference? That would explain the lower boost numbers, however what number is more accurate when determining performance; why do most boost gauges measure from the wastegate if those numbers don't take vacuum into account? And which is more accurate? Does my engine see "8 psi of boost" (the actual boost the turbo puts out) or "4 psi of boost" (the actual amount of boost minus the residual vacuum) Or is my turbo not flowing enough compressed air? Color me confused.
×