Jump to content
Ultimate Subaru Message Board
Sickly

78k 1978 DL Wagon I just got last night...

Recommended Posts

Hello everyone!  I have not been around these parts for quite a while, but I just came up on a '78 DL wagon that I figured you sub-heads would dig. 

The couple that I purchased it from bought it at auction, clean title, even has the original dealership reciept showing that the original owner traded a '76 Honda for it. The only thing I have found wrong with it is a slight dampness on the floor in the front and inside the rear hatch, and I think that the front had a leaking heater core or hose at some point, because there is a small bit of mold in the vents and on the radio (lol).  No rust though, but I believe it had been sitting for a while.  Fires right up first try every time and drives great, save a small hesitation from a stop. I'll run a tank or two of primo through it before I worry.  I could ramble on all day, so on with the pics!

 

392682_354688221303859_2139153160_n.jpg

 

253766_354688217970526_1207992219_n.jpg

 

481131_354688214637193_874881156_n.jpg

 

480718_354688251303856_552632867_n.jpg

 

543639_354688261303855_1905323661_n.jpg

 

10810_354688271303854_382967413_n.jpg

 

269360_354688297970518_1616449137_n.jpg

 

425165_354688344637180_101107466_n.jpg

 

 

 

483195_354688367970511_727590547_n.jpg

Edited by Sickly
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beautiful wagon. Just got my 78 GL Wagon up and running two days ago. And I thought I had a pretty rust free ride. This thing is immaculate. Shoot a video... let's here that bad mamma run!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a few questions for someone with experience with these old wagons. What do you use to tie the battery down? Right now there is just a bungee over the top which does not stop it from slowly inching forward into the back of the headlight.  Is there a bracket or something that is just missing?  Also, there seems to be a little electrical gremlin that manifests itself in the radio when any other electrical accessory is turned on, there is either a buzz in the stereo or it gets quieter all together.  The buzz happens when you turn on the blower fan.  Probably just have some wires crossed inside the dash, which I will address once I get some time to rebuild the heater box and install a new stereo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

SO in trying to pass DEQ with a non-catalyst car :banghead: I am getting really high CO readings.  I am allowed 2.5 ppm, but am getting around 8 ppm out the tailpipe.  My thought is that it could be A) I got the timing out of whack when I filed and gapped the points or B) the carb needs some help.  Could the timing throw the CO levels that far off?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i've heard the webers run without the cat and emission stuff very well plus they get 20%(at most)in power gain. timing could be off see what it says with a timing light. did you take out the distribuator? if so you could of made it a tooth off if its running rough but if it runs smooth its not it. it might be a vacume leak or something simple like that. i fill you on this because my brat was getting 100 or thousand times the legal limit for hydrocarbons :o and thats a 40k imported crate motor

Edited by turbosubarubrat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×