Jump to content
Ultimate Subaru Message Board

Recommended Posts

Hi.

The other day I had to quickly put on my brakes to make a left hand turn and my little Saffire engine died.  She started right back up but without the RPM gauge regestering and the heater stopped working.  Now her engine stops at every stop sign and signal, sometimes just slowing down.  Why would all these seemingly unrelated things happen at once?  Would love to know what I should be looking at.  A mechanic suggested I clean the carb, but spraying in the carb cleaner didn't help. 

 

Thank you for any suggestions.

Cisco

Share this post


Link to post
Share on other sites

vacuum leaks perhaps? spray carb cleaner around the base of the carb if idle changes that could be it. check all vacuum lines. DId you try to just adjust your carb? sometimes they just get old and need help

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Important details, such as Subaru Model / Year \ Kind of Engine are Missing; but by reading this:

 

... She started right back up but without the RPM gauge regestering ...

 

If the RPM's needle quit working, it means that the Ignition Module inside the Distribuitor is about to say good bye; but since you wrote that the Heater also quit; perhaps it could be a Loose Fusible Link, and / or Loose Wires \ Blown fuse.

 

I Kindly suggest you to Start checking the Wirings.

 

Kind Regards.

Edited by Loyale 2.7 Turbo
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the tips guys, will check on wiring and work on carb.   It is by the way (sorry thought I mentioned this) I have a 85 Subaru GL wagon and she is a dream.  Thanks again

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×