Jump to content
Ultimate Subaru Message Board
espey_16

Rough idle, & check engine light.

Recommended Posts

COULD BE THE MAP SENSOR NEEDS CLEANING OR THE OXYGEN SENSOR  NEEDS REPLACEING AND SOME TIMES THE TEMP SWITCH QUIT  AND THE COMPUTER WON,T WORK RIGHT .. MAP SENSOR CAN BE CLEANED BUT OTHERS NEEDS REPLACED

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check timing belts could have jumped its a long shot. check if its arching anywhere start it up at night and look around a spray bottle will help if you can' see any arching

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/7/2018 at 3:49 PM, czny said:

Found this while reading today:

 

I found the tps in this post for about $260 at autozone. So just to be sure I'll be doing this right, I need to de-solder the stock connector on the harness. Then clip the square connection off the sensor, and solder the wires from the connector to the stock harness?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought that tps, itll be here by 3 today. After I get it soldered on and figure out how to adjust it I'll report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well that was a success. I cut the connector off the new TPS, and the connector off the stock harness then soldered everything together. The car drove better on my test run than it has the entire time I've had it. The only difference between the 2 was the new TPS has a white wire instead of a green wire like the stock harness has. If anyone is looking for a new TPS, it's part # TPS4085.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×