Jump to content
wagons

EA82 Idle will not drop!

Recommended Posts

Hey all! Got the EA82 wagon running. Weber swap and running strong. However the idle will not drop below 2500. I have set the idle screw 1 turn on the weber and it starts, but revs to 3000RPM. Turn ditributor both ways, revs to 2500 then to 4000RPM. Somebody have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Almost has to be the throttle isn't closing.   Maybe the choke isn't moving of f the fast idle cam?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@DaveT i just checked and sure enough the throttle wasnt closing! I got her idling at 850RPM! Now a new problem arised. All the fuel is draining back to the tank and i have to put some in the carb to start. Another problem is its still pissing oil out of the valve covers. I did gaskets and they tightened down, but i wonder if the camshaft seals are the culprit lol. I am now looking for a decent EJ to swap in, as i am tired of this EA82 and no parts available lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

If they have not been replaced within the last 10 years, and or 100k miles, cam seals and the orings are likely leaky. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×