Jump to content
Ultimate Subaru Message Board

Recommended Posts

so i did a comp.test to see where it was at for a trade.

it was all good accepting cyl. 1.

1-50

2-155

3-160

4-155

 

 

i am thinking stuck valve.......any suggestions?thanks,brian

Share this post


Link to post
Share on other sites

burned or carboned valve maybe?

 

Try the wet compression trick, squirt in a little oil , and if compression raises it is a ring issue not valves. Let us know how you make out/fix of not/etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

could be the beginngs of a head gasket issue too

. Did you notice if the spark plug was cleaner then the other plugs?

 

 

nipper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be a burnt exhaust valve. Any bad exhaust leaks in the Y-pipe?

 

Could be a headgasket. Have the coolant sniffed for exhaust hydrocarbons.

 

Could be the rings, although I doubt it. It's rare for one ring to go bad. Do the oil-squirt test to be 100% sure, but I still think it's one of the other two...

Share this post


Link to post
Share on other sites

the spark plug was actually dirtier than the other plugs, which iirc would suggest an exhaust valve stick?

 

there is a hiss from the y-pipe,do not know where though...could be further back though....

Share this post


Link to post
Share on other sites

You'll need to do wet compression test before confirmation...

 

Another question - does it burn oil? or blow large amount of smoke at cold startup?

 

Cheers

AP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×