Jump to content
Ultimate Subaru Message Board
tidd1340

Coolant temp sensor..EA82

Recommended Posts

Mine is shot. I went with autopartsgiant. c om..said they had it..that was 4/22/07..i just filed a chargeback on my c/c as i have no part or refund,or any answers on where it is..anyone have a source for one of these? Or have a used one? The local stores want 99.00..hoped i could get one cheaper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

try the junkyards if available.. most of them have two temp sensors.. which one do you need? t-stat housing or block?

Share this post


Link to post
Share on other sites

you sure its not just a wiring problem? the wires, or the terminals, go bad far more often than the sensors themselves. Rust is the main culprit of "bad," that is why I ask.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mine is shot. I went with autopartsgiant. c om..said they had it..that was 4/22/07..i just filed a chargeback on my c/c as i have no part or refund,or any answers on where it is..anyone have a source for one of these? Or have a used one? The local stores want 99.00..hoped i could get one cheaper.

 

wtf?? i think i paid about $15 for my sensor @ Checkers.....weird, man.

Share this post


Link to post
Share on other sites
wtf?? i think i paid about $15 for my sensor @ Checkers.....weird, man.

 

MPFI uses a much more common style of sensor, connector plugs directly to it and there are no pigtails. The SPFI one has those wires and a connector. I believe you COULD use the MPFI one if you change the connector because they output in the same range. I am not sure if they have the same threads however.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been running an MPFI one in my SPFI for a year or so.

No problems so far.

 

For Comparison -

http://www.partsamerica.com/ProductDetail.aspx?MfrCode=BOR&MfrPartNumber=WT5000&PartType=290&PTSet=A

MPFI

 

http://www.partsamerica.com/ProductDetail.aspx?MfrCode=GPS&MfrPartNumber=385186&PartType=290&PTSet=A

SPFI ('88-'94)

 

http://www.partsamerica.com/ProductDetail.aspx?MfrCode=NIE&MfrPartNumber=TS81381&PartType=756&PTSet=A

SPFI ('86-'87 only -referred to as an "Air Charge Tempeperature Sensor")

 

For some reason they charge almost double for the '88-'94 SPFI version than the '86-'87 version of essentially the same part, just with a diff. connector. Weird.

 

Edit - I fixed all the links - should work now

Share this post


Link to post
Share on other sites

its up to one of us to submit it to the USRM.

 

I just submitted Bucky92's photo of the fuse panel cover.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×