Jump to content
Ultimate Subaru Message Board

Recommended Posts

i am not giving up on fixing this issue but anyway have a 94 ss has new rad, cap , thermostat, cts , flush , and lastly a wrx coolant tank. Car never overheats temp guage always just under the middle. fans cycle when warned up as long as i dont start driving around at a steady speed as it seems. When the fans run constantly i just restart the car and they cycle again and yes i tried the fan relays. Last thing i need to know is how the fans relate to the vss. If lets say there is no input momentarily is it possible it failsafes the fans to stay on ? No cel but i do get a duty c code from the tcu sometimes possibly related. I need this fixed i cant stand it !

Share this post


Link to post
Share on other sites

The fans are supposed to cycle.

 

If you mean that they are running continuously, even though it appears that the engine temp is normal, then it might be a bad temp sensor. The PCM controls when the fan(s) come on usually with a separate sensor than what the temp gauge in the dash uses. I can't imagine that Subaru would make it any different than any other OBD2 car I've ever worked on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i mean they dont shut off after driving more then like 15mins but if i restart the car they are off and cycle usually. Already tried 3 sensor newish oem, new non oem , new oem exact same issue and yes its the sensor with two pins i am replacing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×