Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Idle, Stuttering and Inconsistency. 85 GL.


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 bakerpbanc

bakerpbanc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Anchorage, AK

Posted 06 July 2013 - 01:25 AM

My 85 GL has an quite a temperament with its ea82 and hitachi carb. Some days it's perfect, some days it dies at every light.

Most days, when running well, it idles around 1800RPM. I have the idle set that high because... when running poorly it tries to idle around 600RPM before dying. Every once in awhile it feels like its stuttering when I give it throttle. And at other times it idles around 1000, mainly when warming up, and idles super rough...

On long trips, greater than an hour, it tends to begin stuttering, lose power and die at least once. I pull over, she starts, runs normal...

Also, the carb seems to be spitting gas at idle, I do not know if that's normal. It causes a very slight stutter in idle smoothness.

I'm fairly new to wrenching on my GL. So as detailed as possible is great.

I've cleaned the carb, checked vacuum hoses, new plugs and wires and replaced a very nasty fuel filter.

I'm tempted to replace all the vacuum hoses, thoughts?

#2 Gloyale

Gloyale

    It's a sickness

  • Members
  • 8,923 posts
  • Corvallis, OR PNW

Posted 06 July 2013 - 07:57 AM

Clogged jets and emulsions.

 

Remove the top of the carb, and the plugs on the bowl.

 

Drain it, unscrew and blow out the emulsion tubes. reassemble.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users