Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

- - - - -

NOOOOOOOOOO sunroof


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Guest_baccaruda_*

Guest_baccaruda_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 12:08 AM

rrgh. sunroof won't open.. it slides about a half inch and stops, motor still going. I've even changed the motor with a known good one. does the same thing. I doubt it's electrical as I can't assist the motor by pushing the glass. it feels like it's stuck.
Can I reach whatever is the likely cause to fix this if I just unbolt the glass? Or am I pulling my headliner to fix this? don't really want to..
I have a couple projects to get ready for if I am, though :D

#2 Guest_rXSNRG_*

Guest_rXSNRG_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 12:15 AM

Andy, mine did that for awhile and if i pushed up gently while opening it would work.

#3 Guest_jcdenton_*

Guest_jcdenton_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 12:15 AM

if you pull the headliner down it would help you put in a xt maplight!<img src=http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/grin.gif ALT=" >D">
<a href="http://www.subaru4wd.net/" target="top">xt maplight install info</a>

#4 Guest_calebz_*

Guest_calebz_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 12:15 AM

you could start by taking the glass out and having a look around.. only takes about ten minutes to get the glass out.

Might just need lubrication

#5 Guest_Flowmastered87GL_*

Guest_Flowmastered87GL_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 12:19 AM

hmmm did you change the GLASS or the entire assembly?? If it still doesnt work after the entire assembly is swapped then maybe something from the roof area is hanging down or something is binding up, or the assembly is tweaked or something? <img src=http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/ohwell.gif ALT=":\">

#6 Guest_baccaruda_*

Guest_baccaruda_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 01:06 AM

Hi Mark.. I've tried assisting it in several different directions in varying degrees of gently :P no luck, it just stops
Hi JC.. I have one of those but I'm going to put it in the back instead as I think the stock one is too dim. And it doesn't have sunroof controls.. thanks though
Hi Caleb.. I don't think it's a lubrication issue as the motion just stops.. I can try it but I think it's pretty clean..
Hi Mike.. I just changed the motor itself from the one i saved from my old wagon.

*****
does this draw power from a relay somewhere?

#7 Guest_Flowmastered87GL_*

Guest_Flowmastered87GL_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 01:15 AM

Well if you want the ENTIRE assembly (had cracked glass, you gotta change that) you can have my old one. Its at andrews house right now, but if you are ever in the area (portland, albany or the dalles) its yours.

#8 Guest_chef tim_*

Guest_chef tim_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 07:16 AM

I caught a rock in one of my runners during a 4X4 outing, drove me nuts trying to figure it out. Think I had to "feel" around for it. Tim

#9 Guest_Hondasucks_*

Guest_Hondasucks_*
  • Guests

Posted 10 August 2003 - 02:20 PM

Try cranking it open by hand, if it doesn't crank open by hand either, you might have a mechanism issue, like a missing gear tooth or something.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users