Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

98 OB at tx downshifts 2 gears = neutral


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 snide

snide

    New User

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • edmonton

Posted 15 October 2004 - 02:20 PM

Hi,

I recently purchased this vehicle and drove it immediately 2000 mi on a trip.
One problem, which I knew about and was compensated for, is that when the auto
transmission drops a couple of gears on a hill or when u floor it, the engine
races like its in neutral until the gear catches. It spent the day b4 I left in
the subaru dealership and they came up with a few guesses as to what it could be
but basically new transmission seemed to be order of the day. As it seems to
work fine otherwise the guy I bought it off said why dont u drive it until its
totally pooched. If it only drops 1 gear it seems fine!
Anyway when I got home I checked the tranny dipstick and fluid seemed bubbly on
it hot and when I checked it later cold the fluid level is uo over the hot mark.
I took a pint or 2 out of the tranny, doesn't look like there's coolant or water
in it but it never drops the level. Right at the end of the trip the heat gauge
showed the radiator in the red H and I had smelt the coolant dump just b4
looking at the gauge yet when I got out, there wa little steam and I could undo
the cap with my bare hand!! The fluid level in the radiator seems fine now.

So the ?'s are: Why only a problem when downshifts 2 not 1 gear? Why would the
tranny fluid be over the hot mark when cold and I've taken lots out? Why would
cooling system dump whatever fluid in it yet be fine later?

thanks

Glenn

after org post

Have added fluid back & checked level at hot only. Still problem.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users