Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

- - - - -

Slight problems with GL...


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Guest_Tony D_*

Guest_Tony D_*
  • Guests

Posted 18 September 1999 - 05:33 PM

Whenever I accelerate, and then take my foot off the gas, there is a slight vibration and low pitched noise that lasts until i accel again. I also noticed that the engine is pretty shaky when idleing... could it not be mounted properly? Also, when I first start up my car in the morning, it idles at around 2000 RPM's....is this normal? And if i dont let it idle for a few minutes and just throw it right into gear, the RPM's will usually start dropping, and the car will stall. What's the deal here?

#2 Guest_ShawnW_*

Guest_ShawnW_*
  • Guests

Posted 18 September 1999 - 06:12 PM

Is it a carb model? If so the carb has a fast idle setting that is supposed to start and idle at 2000 rpms to allow for all the fluids to begin circulating and heating up better. I dont recommend throwing a car into gear... SHAWNW

#3 Guest_Tony D_*

Guest_Tony D_*
  • Guests

Posted 18 September 1999 - 06:41 PM

Nope not carb...fuel injected EA82.

#4 Guest_moosens_*

Guest_moosens_*
  • Guests

Posted 18 September 1999 - 09:12 PM

I agree,_every_Subaru I've owned(since'78)needs to warm up even in the summer.Ain't had but 1 fuel inj.(wife's '88 wagon),and it needs a minute to warm up too or it'll bog a little. Sounds like you have an exhaust leak,they can be tiny pinholes and still make considerable noise.Especially while down shifting in a standard.Or you automatic decelerating. You could have a bad motor mount,check by having a friend put it in gear and you watch for movement.I replaced 1 by just lifting the motor a little,you don't need a hoist.Might be the motor shifting enough to make an exhaust connection come loose.Good luck.

#5 Guest_Tony D_*

Guest_Tony D_*
  • Guests

Posted 18 September 1999 - 09:44 PM

I think I do have an exhaust leak, but i didn't know it was causing this... thanks. Also my catalytic converter is falling apart, so i need to replace that. Anyone got one for cheap? I'll also check the motor mount. Thanks again. -Tony




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users