Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

- - - - -

RX with engine troubles...*mostly solved*


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#26 Guest_wjmgl10_*

Guest_wjmgl10_*
  • Guests

Posted 03 August 2003 - 10:10 AM

www.ebcbrakes.com/

From what I've heard...they are pretty much the best for pads, street or track use.

EDIT:
Go here for stuff for our cars.
www.ricambisport.com/

#27 Guest_Turbone_*

Guest_Turbone_*
  • Guests

Posted 03 August 2003 - 12:23 PM

I'm having the same conditions that Oobnuker discribed on my 86 GL-10. Light throttle it feels like a miss or surge. Where is the EGR solenoid located? Dont mean to jack your post wjmgl10<img src=http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/grin.gif ALT=" >D">
Rob

#28 Guest_calebz_*

Guest_calebz_*
  • Guests

Posted 03 August 2003 - 12:43 PM

<blockquote><strong><em>Quote:</em></strong><hr>My GL-10 does the stutter from idle sometimes, but what gets me is the hesitations while under normal accelerations, if I floor it, the hesitations go away. Go figure. [/quote]

I'm glad to know I'm not the only one.. Both of mine have done that.. I guess I just have to keep flooring it.. have tried everything to make that little hesitation go away, But to no avail

#29 Guest_oobnuker_*

Guest_oobnuker_*
  • Guests

Posted 03 August 2003 - 02:06 PM

On my SPFI, the EGR Solenoid is on top of the intake manifold just behind the thermostat housing.

I don't know what motor you've got, but a good rule of thumb would be that the solenoid is connected to the vacuum line that actuates the EGR valve...Find the valve, and follow the vacuum line...

#30 Guest_Turbone_*

Guest_Turbone_*
  • Guests

Posted 03 August 2003 - 09:57 PM

Found the biggest problem today. Note, when I got the car it came with a bunch of new parts, which I installed.
One was a fuel filter, NIB. This was less than 3K ago also. Today the wife started to pull out of the driveway, and it just died. It would crank over fine, but no start.
Didnt smell any fuel, so I went straight to the filter. Took the line off the out end and it just dribbled out. To make sure it was the culprit I pulled off the in side, lots of pressure! I found the old filter and slapped it on, it started right up after a few seconds of cranking. No more hesitation, stuttering or missing either.
Oh, btw, the filter was a FRAM:mad: Granted there might have beed some garbage floating around in the tank after sitting for 4yrs, but it doesnt make me want to buy Fram products as a first choice. Not even for free either. Does anyone want a oil filter for an EA82T(came with the car)?
Free?

Rob




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users