Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

No Spark! Help?


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 captainkettel

captainkettel

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Olympic Peninsula

Posted 23 August 2005 - 06:31 PM

Just bought another subaru. It's a 1978 Subaru 2 door coup. Front wheel drive. Guy I bought it from sold it cheap cause it was running rough. He put new points,condenser,cap and rotor in it. Also a new coil. Now there is NO SPARK! Checked it out and he had the coil leads all messed up. Got all the correct wires on the right places but still NO SPARK. Points look good and condenser is new also. Going to check the power to the coil and make sure I have power there. Anyone ever had any problems or can tell me where the fusible link is located. Any help would be great! Thanks...Dennis...

#2 captainkettel

captainkettel

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Olympic Peninsula

Posted 26 August 2005 - 12:26 AM

Update...When you buy something someone else has tried to fix look for any and everything! Found the problem. When the guy (doesn't know much about subaru's) put new points in he really screwed up. He took the nylon bushing off the outside of the distributor and put the condenser on.The condenser lead and spade for the power goes on the outside of the nylon bushing. Not in contact with the distributor. The spade that the power plugs into was grounded on the distributor. Sooo NO SPARK! Found that, changed the setup, and away we go! This 1978 DL two door runs very strong. The EPA mileage listing said it should get like 41mpg highway and 32mpg in town. Not sure if I'm still going to put the motor in my 78' 4x4 wagon or keep the little DL as another subaru added to the fleet.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users