Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

- - - - -

Brat Fuel Tank Rust


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Guest_tom2turbo2_*

Guest_tom2turbo2_*
  • Guests

Posted 24 July 2003 - 08:43 AM

Hi there,

The Brat cuts out momentarily, sometimes twice, then runs again. Also will not idle occasionally.
Situation is: Junk Yard good running engine, distributor from previous good running one, different carb from Pick A Part that looks recent overhauled, replaced the coil, new battery and cables, alternator charging 14.20 volts.
When the cut out occurs there is no changes in the guages, voltage strong etc. of course the tach shows decreasing RPM as the engine dies.

Ideas?

Thanks,
Tom .

#2 Guest_McBrat_*

Guest_McBrat_*
  • Guests

Posted 24 July 2003 - 08:56 AM

have you run some SeaFoam through the fuel tank/carb?

#3 Guest_tom2turbo2_*

Guest_tom2turbo2_*
  • Guests

Posted 24 July 2003 - 09:54 AM

No on Sea Foam, I presume it is a cleaner absorber? Rig has sat a LONG TIME, but the fuel is somewhat new. The cut out feels electrical not fuel related. I realize the pump is electic, but if a fuel issue the cutoff would be slower.

Thanks,
Tom

#4 Guest_tom2turbo2_*

Guest_tom2turbo2_*
  • Guests

Posted 29 July 2003 - 07:34 AM

Well I pulled the fuel tank out, full of rust. After flushing I am thinking of waht to seal it with. POR 15 is good, but expensive. Any other ideas?

Tom




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users