Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Problem with "HEATER CONTROL (MODE AND TEMP)"


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 DL92SW

DL92SW

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 59 posts
  • Israel

Posted 03 May 2004 - 02:00 PM

Hello.
I have a problem with the buttons that u press to change between windsield, legs, legs and face.... (it's 5 buttons, 1 under 1). when i press one of the buttons, the way that the air need to come out not chaned. it's stuck in position that let the air come out to legs and windshield only and if i press one of the other buttons, the way that the air need to come out not chaned. even when i push the button that switch between outside or inside air it's not working too.
What could be the problem and how can i solve it? in the parts book i found that whole unit that call: "HEATER CONTROL (MODE AND TEMP)" and there is a part that i think that he is the troublemaker, it call "MODE SELECT VALVE". do u think that this should solve the problem? or i'm wrong?
In order to fix this problem i need to open all the dashboard or there are screws just for this unit?

Thanks, Gal.

#2 All_talk

All_talk

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,093 posts
  • Thorp (Ellensburg)

Posted 03 May 2004 - 03:39 PM

Hello DL92SW

The heat output selection is controlled by vacuum, make sure the vacuum line to the engine, the check valve and accumulator tank are all working correctly. If proper vacuum is being delivered to the “Mode Select Valve” but the controls still do not work then the vale may be the problem. The heater control can be removed by removing the bezel around the gauges and the screws under the heater control buttons.

Gary




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users