Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Legacy auto trans issue-Help!


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 boost

boost

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
  • milwaukee

Posted 24 October 2004 - 05:12 PM

Hey, I am back, and with a new problem with the legacy...(btw-it's a 92 non-turbo)...

Around 50mph the car shudders really bad going into overdrive, and you have to let out of the throttle a couple times for it to go away. It is an intermittent problem an isn't always there..
Does the legacy have an overdrive solenoid inside the trans that is known to go bad?

#2 ShawnW

ShawnW

    Subaru Master Technician

  • Administrator
  • 12,931 posts
  • Denver, Colorado

Posted 24 October 2004 - 09:18 PM

Moved to "new" gen side.

#3 Legacy777

Legacy777

    Moderator

  • Moderator
  • 12,614 posts
  • Houston, Tx

Posted 25 October 2004 - 08:11 AM

Sounds like something's gummed up in there. I had this occasionally when I was AT.

How old is the fluid in the tranny? You might want to try running some transmission specific seafoam through the auto tranny and see if that helps.

#4 Tiny Clark

Tiny Clark

    Certified Subaru Nut

  • Members
  • 807 posts
  • Germany

Posted 25 October 2004 - 08:39 AM

Someone chime in because I'm probably wrong, but I'm going with what most auto manufacturers are doing today, which is using solenoids to control all the gear changing. Don't know if your year Subie has a TCU.

Sometimes I wish for the good old days when all that was used was vacuum, speed, and throttle pedal position for downshifting.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users