Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Part identification help..something to do with throttle


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Happyhighguy

Happyhighguy

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Athens

Posted 10 March 2005 - 06:09 PM

Hey there...

Was wondering if someone could help me identify a part in my car...
All I can tell you for sure as of now is that is is cylinder shaped and has a nut fastened to the top of it with a rubber cover over it...it sits behind the multiport fuel injection system(near the firewall..) and I believe it has a few lines going to or from it...

I will take a picture in the morning if I can and post it..

the reason I ask is that today when I tried to start my car and it didnt start, I noticed a "buzzing" type sound coming from that part...It only happens when I push the gas pedal more than 1/4 of the way to the floor...but a distinct buzzing, humming type sound starts...and I can not get my car to do anything but turn over and over and over and over and over...

any help would be nice...maybe we can do this without a picture, otherwise Ill try to post one tomorrow...

thanks
Chris

#2 Legacy777

Legacy777

    Moderator

  • Moderator
  • 12,614 posts
  • Houston, Tx

Posted 10 March 2005 - 06:32 PM

mind telling us what year and model car it is.....might help ;)

#3 Happyhighguy

Happyhighguy

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Athens

Posted 10 March 2005 - 06:43 PM

mind telling us what year and model car it is.....might help ;)


hey, that would make it a little easier, I guess :)


it is a 1993 subaru legacy 4x4 non turbo

thanks

#4 Happyhighguy

Happyhighguy

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Athens

Posted 11 March 2005 - 09:14 AM

Hey...I discovered that the buzzing, humming sound I am hearing is coming from the area of the starter...I originally thought the starter was buzzing when I pushed the gas pedal...But I dont think that is possible..So I am figuring that it is another part that is in the area of the starter...and the sound is just traveling to the starter...

I hope someone can help me on this..I have no idea what it could be

Buzzing, humming sound when I push the gas pedal more than half way to the floor while the car is not running and the key is on...My car wont start..just turns over and over with an occasional putter...The sounds seems to be coming from the area of the starter on my 93 subaru legacy...

please help!!!
Chris

#5 sea#3

sea#3

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 354 posts
  • Vancouver Canada

Posted 11 March 2005 - 03:12 PM

If it's a automatic? It's NORMAL , what you are hearing is the selionoid in the trany for the oil pump .

SEA#3

#6 Happyhighguy

Happyhighguy

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Athens

Posted 11 March 2005 - 03:26 PM

Oh...well, I guess that isnt the problem with my car not starting then...
And I guess I've never heard it before because I never listened for it...It is an automatic...thanks..at least I know that isnt a problem..but now I guess I have to start somewhere else...
thanks



If it's a automatic? It's NORMAL , what you are hearing is the selionoid in the trany for the oil pump .

SEA#3






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users