Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Programming new keyless entry remote on '99 0utback


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 jray

jray

    New User

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Visalia

Posted 28 July 2005 - 12:09 AM

I am trying to program a new remote for my '99 outback. I have looked at several posts. Supposedly there is a little black reset button under the dash on the driver's side that one must hold down while hitting the 'lock' button on the new remote. Well, I have looked all over the place down there, and there is no button that I can find. I found a link on this message board to a site that even provided a diagram, but it didn't help. I would like to do this myself in order to avoid a trip to the nearest dealer 50 miles away. (Which is where I bought the remote, after being told someone was there who could program it 7:30 -5:30 M-F, only to get there at 4:30, and be told that 'all the techs left at 4:00.) If anyone out there can help me with this, I will very much appreciate it.

#2 Cougar

Cougar

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 6,342 posts
  • Anchorage

Posted 28 July 2005 - 12:52 AM

There is no button on the '99.

Here is some instuctions I copied that should help you. People have stated that you need to turn the key quickly from "off" to the "on" position within 15 seconds. I think the 10th time needs to be with the key left 'on' but it may be 'off'. Hopefully the horn will honk then. If that doesn't work then disconnect the battery briefly, reconnect it and try again.

Instuctions:
Unlock all doors. Cycle key quickly but carefully 'off' to 'on' appr 10 times until the car honks one time.
Do not turn the key far enough to start the car, just to the 'on' position so the dashboard lights up.


When the horn honks, open and close the driver's door, press any remote button and that's it.
Program another remote? Quickly open and close the driver's door again and push a button on the 2nd remote. That's it. When you're done, remove the key and the horn should honk 3 times. You're all set.
Sometime it takes more than 10 on-offs to set program mode. Open/close the door, lock/unlock etc, wait 10 minutes, then try again.

#3 jray

jray

    New User

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Visalia

Posted 29 July 2005 - 09:28 AM

Success! Thank you so much! Yeah, I kinda figured out there must not be a button after all the searching I did!

#4 Cougar

Cougar

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 6,342 posts
  • Anchorage

Posted 29 July 2005 - 10:09 AM

Glad you got it. Did the horn honk when you turned the key to the on position of the off position on the 10th turn?

#5 c_W_j

c_W_j

    New User

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 08 July 2010 - 10:55 PM

not working at all for me....

#6 Cougar

Cougar

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 6,342 posts
  • Anchorage

Posted 09 July 2010 - 09:29 PM

If the process doesn't work then start the engine and turn it off. Then try the process again.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users