Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

hard starting and engine code problems


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 darcet

darcet

    New User

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • utah

Posted 13 October 2003 - 04:52 PM

i am experiencing intermittent hard starting problems. they only occur once or less a week, when car is fully warmed up. engine turns over, but fails to start. eventually i can get it started by pumping gas vigorously. check engine light then comes on with camshaft position sensor error code. have had local garage turn off light, but a week later it happens again. 96 impreza 2.2. anyone have ideas? thanx

#2 frag

frag

    Soob shade tree mechanic

  • Members
  • 1,777 posts
  • Montréal, Québec, Can.

Posted 13 October 2003 - 05:50 PM

If you get a camshaft position sensor code and you turn off the «light», it's like killing the messenger...:brolleye:
Just replace it, it's a five minute repair, one connector and one bolt. The sensor in on the left (driver) front side of the engne not far from the oil dip stick.
17$ at 1stSubaruparts

#3 WAWalker

WAWalker

    Certified Subaru Nut

  • Members
  • 829 posts
  • Montana

Posted 13 October 2003 - 08:25 PM

Yep! Replace the cam sensor. Sooner or later it won't start at all. Then you will have a tow bill too.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users