Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

1987 gl Wagon w/turbo intermittent check engine light


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 robertwheeler

robertwheeler

    USMB is life!

  • Members
  • 144 posts

Posted 11 May 2006 - 01:10 AM

Hi

If you have seen any of my earlier messages you would guess that I have a lot of issues with this car but I manage to keep it going.

This could be confusing cause im dealing with likly multiple causes. While I was trying to figure out why my Check engine light was flashing or staying on for short period's I managed to get some very bad gas and almost fouled my injector to the point that I almost couldnt get it to run.

I dont know how you would deal with this but I find that throttle body injection isnt too hard to clean out... In my case I was able to get the car running and I used drygas and a good injector cleaner in the tank. I took it for a really unpleasant ride and after a while the injector burned clear. By the next morning it ran like a top.. I guess the chemicals sit in the injector over night and also help clean it out.

But Im back to the original problem.... the car runs fairly well and I have normal indications on all the dash gages and having the check engine light on dosent seem to be bothering the engine much..... once I got the bad gas burned out it clarified that issue.

Generaly it does run well but sometimes when I tach it to about 5k I can feel the ignition breaking up just slightly. But it dosent do this all the time and dosent seem to have anything to do with the CE light. I tuned the car about 7000 miles ago... so this shouldnt be an issue. The coil looks like hell and it might even be the original... I think if I ever catchup with the rest of the work or this problem gets worse that I might just get a new coil.

I found a small grey plate on the front of the engine :

Brngings .010
Rngs .010

Someone spent some money rebuilding at least the lower part of this engine. I would really hate to have to lose this car... and as my brother and I have put near 40k miles on this car.. I rather think the engine was rebuilt right. :)

oh... At the moment im thinking vacume leak... its idling a bit high (1200) and when you goose it.... it takes too long to idle down.

All tips,clues welcome.

Thanks
Robert

#2 robertwheeler

robertwheeler

    USMB is life!

  • Members
  • 144 posts

Posted 24 May 2006 - 03:07 PM

Follow up :

I asked my brother if this car had an issue with the CE light coming on... and he said it did " Mostly when I got bad gas or the injector is clogged".

The Gas around here is really bad.... I cant use gulf at all and I think I better not go below the last 1/4 tank... I'm not real sure what evil item is growing in there right now. Whenever I do get near to the last 1/4 the car runs bad.. stalls and is hard to start.... but does after a while.

Is it common for Injectors to clog so often? Can I blame it totally on the gas? Short of removing the tank and finding somewhere to get rid of 2 - 3 gallons or gas...... is there someway to clean this out? Consistently I should say....

Regards
Robert




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users