Jump to content
Ultimate Subaru Message Board
Sign in to follow this  
baboonia

93 Legacy, Hesitation, but only when hot?

Recommended Posts

93 Legacy, 2.2 non-turbo. Starts up runs perfect, until it gets hot. It then boggs down and has serious hesitation.

 

I plan on installing new NGK plugs (not sure what it has now), replacing PCV valve and possibly the 2 wire coolant temperature sensor.

 

Anything else I should check/try?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would check the coil pact, breaking down under heat sounds like it could be the problem.

93 Legacy, 2.2 non-turbo. Starts up runs perfect, until it gets hot. It then boggs down and has serious hesitation.

 

I plan on installing new NGK plugs (not sure what it has now), replacing PCV valve and possibly the 2 wire coolant temperature sensor.

 

Anything else I should check/try?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Definitely do the coolant temp sensor.

 

It turns out that my VW fuel pump was getting weaker as it ran longer. The fuel pump was causing the problem. After replacing the fuel pump everything was happy again.

 

(I neglected to mention the 93 Subaru engine is installed in an 89 Vanagon)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×