Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Coil 97 Outback


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 TallonX

TallonX

    USMB is life!

  • Members
  • 174 posts
  • Rochester, Wa

Posted 12 June 2014 - 06:32 PM

Buddy's rig helping him out anyways...

Transition year coil

Looking at the harness and coil comparatively, the red and yellow wires are swapped on the coil, should I repin it to the harness?

Ran across this sort of thing several times before with aftermarket parts on other makes and proper thing was to repin it to the harness.

Subarus any different?

#2 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,640 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 12 June 2014 - 10:26 PM

Are the wire colors on the coil all three the same as the harness?

What was wrong with the old coil?

#3 TallonX

TallonX

    USMB is life!

  • Members
  • 174 posts
  • Rochester, Wa

Posted 12 June 2014 - 11:36 PM

Yup

Was getting a miss on 1 and 4 blinking CEL when gunned, no longer blinking

Both coils have the same possible miswire

#4 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,640 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 12 June 2014 - 11:55 PM

1 & 4 isn't a coil problem.
What kind of plugs are in it? How old are they? How old are the plug wires?

#5 TallonX

TallonX

    USMB is life!

  • Members
  • 174 posts
  • Rochester, Wa

Posted 13 June 2014 - 01:32 AM

Plugs and wires were done last year, NGKs are what was put into it

#6 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,640 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 13 June 2014 - 10:08 AM

NGK wires? The cheap parts store wires don't play well with the 2.5 engines.

How about other maintenance? Filters and such? All recent?

#7 TallonX

TallonX

    USMB is life!

  • Members
  • 174 posts
  • Rochester, Wa

Posted 13 June 2014 - 12:31 PM

He doesn't go cheap when it comes to maintaining his rigs, fluids got changed in Nov changed again just a few days ago

Seems to me that an oring might be cracked on cyls 1 and 4 injectors, acting like it's loading up at an idle




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users