Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Reprogram Cruise Control?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 LameRandomName

LameRandomName

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 posts
  • Earth

Posted 14 July 2004 - 02:30 PM

As some of you may have noticed, the cruise control on Subaru's SUCKS.


Specifically, it doesn't "catch" right away, usually losing 5mph or more before it kicks in, then having to accelerate back up to the set speed.
Also, if you're going up a long uphil and the vehicle loses about 10mph, the cruise control cuts out and you have to reset it.


I'm wondering if this is something about which nothing can be done, or if it's possible to reprogram the computer for a more "aggressive" cruise control behavior.

#2 Hocrest

Hocrest

    Function becomes Fun

  • Members
  • 1,346 posts
  • Cressona/Pittston

Posted 14 July 2004 - 05:05 PM

What model/year do you have??

I haven't had this problem with the CC on any of my current or past Soobs.

#3 mattocs

mattocs

    Subaru Legacy Lover

  • Members
  • 1,312 posts
  • Pittsburgh

Posted 14 July 2004 - 05:29 PM

My CC stopped working. Vaccuum tubes and things ok....I dunno. I hate it. I speed now. :(


Some day it'll get fixed...

#4 LameRandomName

LameRandomName

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 posts
  • Earth

Posted 17 July 2004 - 04:25 PM

What model/year do you have??



2000 Forester w/ manual trans.

#5 kahoona

kahoona

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Catasauqua

Posted 17 July 2004 - 06:11 PM

Hi
I have a problem also. I would love to learn how to program mine too. Mine catches right away and is right in the speed always but it is too agressive in holding that speed. On the highway on any hill or even an overpass it kicks in and causes the trans to shift into third. It does this more when towing but I would like to reduce the 'attack rate' so that it didnt downshift so fast. I do not need that much accell.
Kahoona




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users