Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Battery charging issue on a 90 Justy


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Mandelbrot5

Mandelbrot5

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 19 September 2005 - 03:52 PM

I changed my oil last week. While I was trying to get the filter off, I had to reach around behind the alternator with my left arm and jam it down in-between all the crap back there so I could hold the crappy filter wrench on the filter while I tried to take it off with my right hand. (The numb nuts who changed the oil filter last time tightened it down with the wrench, so I had to resort to a screw driver into the filter to get it off.)

Now my battery won't charge, and the charge light on my dash is on, as well as my parking brake light will only dim after I take the parking brake off. Any suggestions on what wire I may have broken off, or how to fix this? I can't afford to take it to a shop and say "I'm having electrical issues, can you find it?"

The car is a 1990 Justy, 5-speed, carb, with A/C crap in the way.


#2 Snowman

Snowman

    Midnight Passenger

  • Members
  • 3,538 posts
  • Haines

Posted 19 September 2005 - 08:05 PM

You probably just pulled out the little connector that goes into the alternator. It should be pretty obvious which one it is if you can get a good look at it.

#3 Cougar

Cougar

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 6,342 posts
  • Anchorage

Posted 20 September 2005 - 08:54 AM

I agree with Snowman. Look for a loose or disconnected wire to the alternator. The reason the brake light will not turn off is because some of the warning lights are in series with the alternator exciter lead. If the alternator has trouble or, a bad connection in this case hopefully, then those warning lights will turn on.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users