Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Idle Woes, jumps then dies over 45


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 sleepylegacy

sleepylegacy

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 42 posts
  • seattle

Posted 27 February 2009 - 05:27 PM

1990 Legacy LS 5 speed

well I have ask about my idle probs before. but this is new, so I noticed the idle jumps then dies if the speed of over 45 mph but it is under 45 the car will do fine. I can keep the car in gear and coast down to 45 then put it in neutral it will idle fine as long as it is under 45, but it is over 45 like coasting down hill and the speed is increasing from what ever speed above 45 the idle will jump then die, only when in neutral. The temp is normal, no idiot lights on.

What is the deal?
:confused:

#2 Legacy777

Legacy777

    Moderator

  • Moderator
  • 12,654 posts
  • Houston, Tx

Posted 03 March 2009 - 12:43 PM

You've got some sort of idle issue. I'd start by checking to make sure you don't have any vacuum leaks. You may need to clean/replace the IAC valve.

Can you describe any other symptoms the engine may have. How does the engine run?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users