Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

check engine light/cruise control


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 shrapnel

shrapnel

    New User

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • lowell

Posted 11 March 2012 - 08:55 AM

Last night on the highway, I had the cruise control set at 70 mph when the check engine light went on and the cruise shut off, but the cruise light kept blinking. I checked the fuse behind the coin box, but it was not blown. The guy at autozone used the code checker under the steering column, but it was not working, so I checked the main fuse in the engine bay and that was not blown either. Any thoughts?

#2 davebugs

davebugs

    I don't "friend"

  • Members
  • 3,112 posts
  • Pittsburgh suburbs (NE)

Posted 11 March 2012 - 09:25 AM

Did the ABS light come on?

#3 brus brother

brus brother

    Subaru Master

  • Members
  • 1,928 posts
  • Connecticut

Posted 11 March 2012 - 09:46 AM

Need to check for codes again.
Not sure why connector not working but as soon as a code is thrown on my 05 Outback, check engine light comes on and cruise is disabled (light blinking).
My code is unrelated to cruise. Usually P0420 catalytic converter blah blah blah.

#4 shrapnel

shrapnel

    New User

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • lowell

Posted 11 March 2012 - 12:56 PM

No, the ABS light did not come on. The engine sounds and runs fine.

#5 davebugs

davebugs

    I don't "friend"

  • Members
  • 3,112 posts
  • Pittsburgh suburbs (NE)

Posted 11 March 2012 - 01:21 PM

You need to spend 50 bucks n an ODB2 reader and/or try having it reread again. A reader pays for itself rather quickly and will work on basically all cars since 95/96 and is a wise investment.

There should be a code when the CEL comes on, and sometimes there will be a "pending" code even when CEL isn't on.

About the only codes that will clear themselves it seems are sometimes O2 sensors and "catalyst effieciency" codes, and EVAP codes (like loose gas cap).

#6 987687

987687

    Rally Suby!

  • Members
  • 3,604 posts
  • Northern Maine

Posted 12 March 2012 - 10:19 AM

Cruise is always disabled for CELs on the 05+ cars. It's Subaru's way of being obnoxious and making you take it in to be fixed.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users