Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Electrical issues


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 splitboarder

splitboarder

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • Lakeside California

Posted 19 March 2013 - 11:42 AM

I have a 97 legacy L wagon. Lifted 6 inches.    First my air bag light came on, then my cruise control quit working and now my horn wont work.  I do know Im not getting voltage to the horn when its pressed.

 I am thinking the airbag could be a worn out clockspring. The horn also.  But, the Cruise control switch is after the spinning part of the colum so Im not sure about it.

  Does anyone have a wiring diagram for a 97 Legacy L 2.2 liter thats pdf?

 

Help



#2 johnceggleston

johnceggleston

    Lite Master of the Subaru

  • Gold Subscribers
  • 6,469 posts
  • Virginia

Posted 19 March 2013 - 04:43 PM

 the clock spring in the steering wheel, itis the mechanism that moves the wiring from the steering colmn to thr steering wheel, it is bad.



#3 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 9,499 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 20 March 2013 - 10:19 AM

Clockspring for sure.
If the light in the main cruise switch doesn't come on its probably just a burned out bulb.

#4 Cougar

Cougar

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 6,342 posts
  • Anchorage

Posted 20 March 2013 - 10:27 AM

As always, the first step should be verifing power is getting through any fuses in the circuit using a test probe.



#5 Gloyale

Gloyale

    It's a sickness

  • Members
  • 9,682 posts
  • Corvallis, OR PNW

Posted 20 March 2013 - 10:31 AM

I have a 97 legacy L wagon. ................. But, the Cruise control switch is after the spinning part of the colum so Im not sure about it.

 

Crusie switch is on the side of the steering wheel.  It spins, and it's wiring goes through the "clock spring" assmebly.  Sounds like it's bad.  Or maybe just the connection is bad?  Wires pinched in the tilt mechanism?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users