Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

94 Loyale won't idle well


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 nick1208

nick1208

    New User

  • Members
  • 255 posts
  • Tacoma WA

Posted 04 March 2014 - 10:32 PM

I've just recently been experiencing problems after an offroad trip. Looking for what the source could be. At idle occasionally it will hold idle at around 1,000 rpm (not unusual for my car, which usually idles around 800). But sometimes it will sound like its bogging down and jump down to 200-300rpm and i will have to give it some gas to prevent it from not killing itself. The only thing that i've done to arouse any problems recently is the offroad trip and take my muffler off. I got home today and opened up my hood and I heard some hissing off and on. Could it be a hose leak that's causing problems? 



#2 Ibreakstuff

Ibreakstuff

    USMB Regular

  • Gold Subscribers
  • 439 posts
  • NorCal Transplant

Posted 04 March 2014 - 10:38 PM

Sounds like a vac leak, look for a loose or broken/cracked hose.



#3 nick1208

nick1208

    New User

  • Members
  • 255 posts
  • Tacoma WA

Posted 04 March 2014 - 11:01 PM

Sounds like a vac leak, look for a loose or broken/cracked hose.

Here is a video. 

 
it does sound like one of the hoses is cracked 



#4 nick1208

nick1208

    New User

  • Members
  • 255 posts
  • Tacoma WA

Posted 06 March 2014 - 10:47 PM

That sound might be the intake manifold leak my dad pointed out. :( 



#5 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,101 posts
  • Sandy, OR

Posted 06 March 2014 - 10:49 PM

Video says its private.



#6 nick1208

nick1208

    New User

  • Members
  • 255 posts
  • Tacoma WA

Posted 06 March 2014 - 10:59 PM

Video says its private.

should be fixed now. 



#7 Suba_GL_87

Suba_GL_87

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 379 posts
  • Central Oregon, Oregonian

Posted 07 March 2014 - 06:43 PM

Video says its private.


+1

#8 scoobiedubie

scoobiedubie

    USMB is life!

  • Members
  • 468 posts
  • Aloha, Oregon

Posted 03 August 2014 - 09:48 AM

If also the use of any auxiliary feature such as electric windows, lights, cigarette lighter, also causes the engine to bogg, then you might need a new alternator.



#9 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,470 posts
  • pierce county

Posted 03 August 2014 - 12:40 PM

Nick, the manifold bolts may need tightened or go get some intake gaskets and drive over here. most likely a vac leak though. start spraying carb cleaner at different spots. youll find it



#10 nick1208

nick1208

    New User

  • Members
  • 255 posts
  • Tacoma WA

Posted 03 August 2014 - 08:26 PM

Nick, the manifold bolts may need tightened or go get some intake gaskets and drive over here. most likely a vac leak though. start spraying carb cleaner at different spots. youll find it

lol this is an older thread. Idle is all good now. I forget what I did to fix it...hopefully I can finish my car before wcss



#11 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,470 posts
  • pierce county

Posted 05 August 2014 - 12:24 AM

good luck, hit me up/ come help me lol






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users