Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Possible to convert all running lights to LED?


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#26 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 6,700 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 04 May 2014 - 01:18 AM

crossed wire on the turn signal\brake power lead into the park lights

 

Maybe he is refering to the common mistake of placing a Single Contact 1156 Bulb, in the place for a Dual Contact Bulb; in that case, this exact issue will Happens:

 

 

... touch the brake pedal, ALL of my running lights turn on. Take my foot off the brake pedal, everything that just came on turns off.

 

In such case, one circuit gives power to the other... Very simple.

 

Kind Regards.



#27 spicypeanut

spicypeanut

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 340 posts
  • LA CA

Posted 04 May 2014 - 04:37 PM

Maybe he is refering to the common mistake of placing a Single Contact 1156 Bulb, in the place for a Dual Contact Bulb; in that case, this exact issue will Happens:

 

 

 

In such case, one circuit gives power to the other... Very simple.

 

Kind Regards.

 

Unfortunately that is not the case here. I am using the correct bulb number. I just went out and retried it again. Tried to reverse the way its installed into the socket and it will only go in one way. The only thing I can think of is that maybe the bulbs I got from Auto-zone are can-bus compatible where-as I need the non can-bus bulbs. I've already got these on order and hopefully they work.

 

https://www.superbri...30-led/159/700/


Edited by spicypeanut, 04 May 2014 - 04:38 PM.


#28 peacewize

peacewize

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
  • Ephrata WA

Posted 31 May 2014 - 06:15 PM

Those lights work out for you? Any chance I could talk you into posting an official led swap thread with all the part numbers?

#29 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 6,700 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 01 June 2014 - 04:15 PM

An official thread with part Numbers will be Awesome.

 

I did that, with Photos & part Numbers but limited to the instrument cluster only.

 

~► http://www.ultimates...val-procedures/

 

Kind Regards.



#30 Dinky26

Dinky26

    ALWAYS LOOKING!

  • Gold Subscribers
  • 688 posts
  • Wichita KS

Posted 01 February 2015 - 08:29 PM

Unfortunately that is not the case here. I am using the correct bulb number. I just went out and retried it again. Tried to reverse the way its installed into the socket and it will only go in one way. The only thing I can think of is that maybe the bulbs I got from Auto-zone are can-bus compatible where-as I need the non can-bus bulbs. I've already got these on order and hopefully they work.
 
https://www.superbri...30-led/159/700/


Did this swap work for you?

#31 spicypeanut

spicypeanut

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 340 posts
  • LA CA

Posted 01 February 2015 - 09:39 PM

Did this swap work for you?

 

Okay, so here is a little break down so you can see what I was able to swap over. In order to get any of those turn signal lights to work correctly, I needed to buy a new flasher and just swap it out with the factory unit. The new flasher is an LED compatible flasher. Swapping that out will allow all the LEDs to be used which I listed below so far. The only thing I need to do is get a second LED flasher relay and swap out the factory flasher relay that controls the emergency lights. (When you push in the Hazard button and the lights blink on and off)

 

I am curious that if I get that, if that will allow the brake lights to be upgraded to the LED bulbs or not.

 

The following lights I was able to convert to LED:

Front turn signal

Front running lights

Front Side running lights

Rear Side running lights

Rear turn signal

Gauge Cluster lights

Dome Light

 

The following lights I am planning on converting to LED (just need to buy the bulb and swap, not other modifications will be needed):

Heater control back lights

Rear License plate running lights

 

The following lights I was unable to convert to LED (yet):

Rear Brake light

 

This LED was actually too big and will not correctly fit into my tail light housing, so I would caution anyone from buying it. Basically the cone of the LED board for the light was too wide and wouldn't allow the bulb to lock into the socket.

https://www.superbri...30-led/159/700/



#32 spicypeanut

spicypeanut

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 340 posts
  • LA CA

Posted 01 February 2015 - 10:51 PM

I just realized that I had 2 extra led bulbs that would replace the rear license plate lights. So after taking everything apart I had to pinch the fingers of each socket so that they hold the led bulbs into the socket tighter. After installing both led bulbs for some reason the bulbs keep flickering and after I inspected one it appeared to have melted! Maybe the LEDs I was using was too powerful? I'm not sure. I put the factory bulbs back in and buttoned it back up.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users