Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

84 GL Weber Carb


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 RedRat

RedRat

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 posts
  • Bellingham

Posted 03 January 2006 - 06:02 PM

Hi there!

I've got an 84 GL wagon (186K) with a Weber Carb installed when I bought it two years ago. Of course the carbuerator base plate is a "custom" job completed with silicone. Its got a decent vacumn leak of course.

Does anyone know of a place to find a Weber base plate made for the EA81?

Also any ideas of why my Sube is so cold blooded in the morning? She won't idle until I've revved her up for a couple minutes, and never starts the first time either. The electronic choke works intermitently at best. Once she warms up she idles at 1000 rpm steady.

Once she warms up she runs okay. 25 miles per gallon freeway.

The carb is clean. Filters are new. I've got newer plugs. The timing is set about right, distributor seems okay. Could I look for a hotter coil? What about getting more spark out of my plugs?

Thanks for any advice!

Happy New from NW Washington, where its Subaru Country all year round!

#2 Jerry DeMoss

Jerry DeMoss

    Pushrods 'O' Fury

  • Members
  • 2,408 posts
  • Colorado

Posted 03 January 2006 - 06:07 PM

Check out redline for the adapter plate.Or ebay.For the coil I would recomend the Msd blaster2.Gives you a hotter spark.

#3 edrach

edrach

    RIP 6/28/14

  • Members
  • 12,326 posts
  • Bothell, WA

Posted 03 January 2006 - 06:13 PM

Bow-wow Autoparts in Lynnwood stocks them; ask for Chris, he's Subaru friendly; just under $30 plus tax. 425-771-6411.

#4 ravenes

ravenes

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • Colorado Springs

Posted 03 January 2006 - 10:08 PM

my 84gl has the same problem with starting up. almost never starts on the first turn, and i have to sit on the throttle for a few minutes before I leave it alone and it'l hover at around 100-500rpm.

I guess my question would be....would a "hotter" coil really make a difference?

#5 edrach

edrach

    RIP 6/28/14

  • Members
  • 12,326 posts
  • Bothell, WA

Posted 03 January 2006 - 10:16 PM

Regarding the3 cold running problem; it seems all webers have a tendency for that. the obvious thing is the choke, is it properly adjusted?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users